Arī šajā mācību gadā Latvijas skolās pēc rudens brīvlaika skolēni visā Latvijā trīs reizes nedēļā bez maksas saņems svaigus augļus un dārzeņus. Programmas „Augļi skolai” iesaistās arī Andreja Upīša Skrīveru vidusskola.

Saistībā ar programmu „Augļi skolai” skolēni laika posmā no 2015. gada 2. novembra līdz 2016. gada 5. februārim trīs reizes mācību nedēļā saņems ābolus, bumbierus, lielogu dzērvenes, kāpostus, kolrābjus, burkānus, kāļus vai asorti porcijas, bet šogad tiks piedāvāti vēl arī ķirbji. Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka populārākie augļi un dārzeņi ir āboli un burkāni. Programmas mērķis ir iepazīstināt bērnus ar svaigu augļu un dārzeņu piedāvājumu, nodrošinot skolēniem bezmaksas augļus un dārzeņus, ar nolūku palielināt šo produktu patēriņu, kā arī veicināt veselīgas ēšanas paradumus skolēnu vidū.

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktors Aldis Rakstiņš informē, ka skolēni pēc rudens brīvlaika, tas ir no 2. novembra, skolā saņems svaigus augļus un dārzeņus.

Augļiem un dārzeņiem jābūt audzētiem saskaņā ar normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas, uzglabāšanas un marķēšanas prasībām un kontroles kārtību vai saskaņā ar normatīvajiem aktiem par bioloģisko lauksaimniecību, kā arī jābūt transportētiem no to ražošanas un iesaiņošanas vietas līdz skolēniem ne tālāk par 300 kilometriem.

Pirms pieciem gadiem programmā „Augļi skolai” piedalījās 63 procenti izglītības iestāžu Latvijā, bet pērn programmā piedalījās 793 izglītības iestādes.

Skolēniem saistībā ar programmu „Skolas piens” ir iespēja katru mācību dienu saņemt arī pienu vai citus piena produktus, Saistībā ar to, ka par piena produktu piegādi ir sarežģīta norēķinu sistēma, skrīverieši šajā programmā nepiedalās.