Skrīveru Mūzikas un mākslas skolā  pirmā pusgada atskaites punkts ir koncerts-izstāde „Ziemai atnākot…”.

Šogad Skrīveru iedzīvotāji tika gaidīti 10. decembra vakarā, lai aplūkotu jauno mākslinieku radošo darbu izstādi un klausītos jauno mūziķu sniegumā.

Koncertu pārstāvēja visu pedagogu audzēkņi, muzicējot ansambļos, kameransambļos un solo priekšnesumos. Šajā koncertā galvenais akcents bija audzēkņu muzicēšana kolektīvos, jo viens no mūsu skolas izglītošanas mērķiem ir audzēkņu radošā sadarbība ar citiem vienaudžiem un kopā muzicēšana. Sākumā tie ir vokālie ansambļi, vēlāk dažādu mūzikas instrumentu kameransambļi. Koncerta izskaņā visi skolas audzēkņi vienojās kopīgā dziesmā, radot īstu ziemas gaidīšanas prieku. Koncertprogrammu mācījās vadīt Krista Posnija un Ričards Prūsis.

Priecēja skatītāju piepildītā zāle un tie klausītāji, kuri cienot mazo mūziķu sagatavotos priekšnesumus, uzmanīgi klausījās un veltīja sirsnīgus aplausus. Rūgtums paliek vienīgi par to, ka ne visi ievēro klusumu, radot nevajadzīgu un traucējošu troksni. Pārvietojas priekšnesuma laikā. Mācīsimies būt kulturāli un aizrādīt tiem, kuri piemirsuši to, kur atrodas. Arī mazākos brāļus un māsas ņemot līdzi, ir jābūt pārliecībai, ka mazais klausītājs spēs izturēt līdz pasākuma beigām. Visiem kopā jārūpējas, lai šādos pasākumos ir svētku noskaņa un gandarījuma sajūta!

Pasākums turpinājās jautrā noskaņā pie līdzatnestajiem našķiem un piedaloties Artūra Pronova vadītajās aktivitātēs.

Atlikušais laiks decembrī tika veltīts mācību pārbaudījumiem un pirmā pusgada noslēgumam. Un tad jau arī  jauns gads, jauni darbi…

 

Foto: Edvarts Pāvulēns

Skrīveru MMS direktores vietniece Marita Vaivode