Noslēdzies Skrīveru novada 2015. gada novusa turnīrs un apkopoti tā rezultāti.   

Nolikumā paredzētais mērķis un uzdevums ir sasniegts: iedzīvotāju vidū novuss ir populārs arvien. Gribētos lielāku spēlētāju atsaucību, jo  īpaši jauniešu un skolēnu dalību. Pēc beidzamā posma noskaidroti arī veiksmīgākie spēlētāji. Kā jau sportā, rezultāti ir atkarīgi ne tikai no meistarības, bet arī veiksmes, savām koncentrēšanās spējām un spēles stratēģijas un taktikas.

3. novusa spēles posmā piedalījās 19 dalībnieku. Skolēnu grupā no četriem spēlētājiem 3. vietu ieguva Roberts O., 2. vietu – Oto Ģ, 1.vietu – Jorens G. Viņi visi ir skrīverieši. Trīs posmu kopsavilkumā skolēnu grupā ceļojošo kausu ieguva Jorens Glods. Tā kā Jorens ir vinnējis visus trīs posmus, iegūstot katrā 1. vietu, tad pēc sacensību nolikuma, kurā teikts – ja spēlētājs iegūst ceļojošo kausu trīs reizes pēc kārtas, tas ceļojošais kauss paliek īpašumā, un Jorens iegūst šo kausu.  Apsveicam Jorenu un visus skolēnu grupas uzcītīgos spēlētājus!

Pieaugušo grupā no abu apaškgrupu labākajiem spēlētājiem beidzamajā posmā 3. vietu ieguva Ričards Putāns, 2. vietu – Kazimirs Skangalis un 1.vietu – Andris Frīdenbergs.

Posmu kopsavilkumā ceļojošo kausu ieguva Andris Frīdenbergs, kas ieguvis divos posmos pirmo vietu. Apsveicam uzvarētājus un visus pieaugušo grupas spēlētājus!

Man jāatvainojas pieaugušo grupu spēlētājiem par neprecizitāti punktu apkopojumā, kas varēja veidot citādāku spēles rezultātu. Lai turpmāk korektāk tiktu uzturēts spēļu tiesāšanas un pašu spēlētāju konkurences līmenis, iespējams, no 2016. gada  tiks paredzēta simboliska spēlētāju dalības maksa, lai piesaistītu kvalificētu tiesnesi.  Skrīveru novada iedzīvotājiem  un skolēniem dalība būs bezmaksas.

 

Zigrīda Sprukte