Pagājušā gada pēdējā Skrīveru novada domes sēdē nolemts veikt vairākas izmaiņas iestāžu amatu sarakstos. Šajā gadā nelielas izmaiņas būs arī darba samaksas jomā pašvaldības iestādēs.

Skrīveru novada domē nolemts izveidot jaunu amata vienību “Projektu un attīstības speciālists”. Līdz nākamajai Finanšu un tautsaimniecības komitejas sēdei izpilddirektoram Ansim Martinsonam jāsagatavo šī amata speciālista amata apraksts.

Jauna amata vienība – lietvede, izveidota arī Skrīveru Mūzikas un mākslas skolā, nosakot darba apjomu 0,5 amata vienības ar mēnešalgas likmi 494 eiro par pilnu darba apjomu.

Izskatot pašvaldības iestāžu vadītāju iesniegumus un ņemot vērā Izglītības, kultūras sporta un tūrisma jautājumu komitejas, Sociālo jautājumu komitejas un Finanšu un tautsaimniecības komitejas lēmumus, no 1. janvāri veikti vairāki grozījumi Skrīveru novada pašvaldības iestāžu amatu sarakstos. Skrīveru novada bāriņtiesā palielināts bāriņtiesas sekretāra amata vienību skaitu no 0,75 uz 1 slodzi un noteikta mēnešalgas likme 494 eiro. Slodze palielināta arī floristam vides un saimniecības nodaļā, šim amatam noteikta mēnešalga 400 eiro apmērā.

Palielināts labiekārtošanas strādnieka amata vienību skaits no divām uz trijām amata vienībām ar mēnešalgu 388 eiro. Savukārt Skrīveru kultūras centrā amata vienībai “Kultūras darba un pasākumu organizators” noteikta mēnešalga 603 eiro. Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā no šī gada sākuma likvidēta amata vienība “Ēkas uzraugs” un palielināta ēkas dežuranta amata vienību skaitu no vienas uz divām amata vienībām ar mēnešalgas likmi 378 eiro. Dežurantam noteikt piemaksa – 40 eiro mēnesī par sporta spēļu laukuma uzraudzīšanu.

Vairākas izmaiņas paredzētas arī amatos un darba samaksā Skrīveru sociālajā dienestā, Skrīveru dienas aprūpes centrā, Sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas”, arī Skrīveru novada pirmsskolas izglītības iestādēs “Sprīdītis” un “Saulēni”. Dome noteica, ka pirmsskolas izglītības pedagogiem un mūzikas un mākslas skolas pedagogiem mēnešalgas likme būs atkarīga no pedagoģiskā darba stāža:  455 eiro, ja stāžs mazāks par 5 gadiem; 463 eiro, ja darba stāžs ir no 5 līdz 10 gadiem; vai 470 eiro, ja stāžs lielāks par 10 gadiem. Šī alga noteikta par pilnas slodzes darba apjomu.