Skrīveru novada domes 2015. gada 29. decembra un 2016. gada 6. janvāra ārkārtas sēdes domes ziņas:

 

Izmaiņas bāriņtiesā

Pamatojoties uz Bāriņtiesu likumu un saistībā ar personīgo iesniegumu, Skrīveru novada dome nolēma no Skrīveru novada bāriņtiesas locekļa pienākumu pildīšanas atbrīvot Gitu Melni. Savukārt pieteikšanās Skrīveru novada bāriņtiesas locekļa amatam pagarināta līdz 2016. gada 15. janvārim. Sociālo jautājumu komitejai jāizvērtē pretendentu iesniegtie dokumenti un jāsagatavo lēmuma projekts nākamajai domes sēdei.

Sadarbosies ar Aizkraukles novadu

Lai nodrošinātu deleģēto pārvaldes uzdevumu veikšanu un saskaņā ar Skrīveru novada domes un Aizkraukles novada pašvaldības 2015. gada 5. oktobrī noslēgto deleģēšanas līgumu, Skrīveru novada dome 2016. gada budžetā paredzēja finansējumu 7838 eiro Aizkraukles izglītības pārvaldes darbības nodrošināšanai, savukārt 12 528 eiro paredzēti Aizkraukles novada sporta skolas darbības nodrošināšanai.

Atbalsta galveno bibliotēku

Lai nodrošinātu Valsts vienotās bibliotēku informācijas sistēmas darbību, arī Skrīveru novadu dome piedalīsies ar līdzfinansējumu – 336 eiro – Aizkraukles pilsētas bibliotēkas kā reģiona galvenās bibliotēkas darbības nodrošināšanai. Līgumu ar Aizkraukles novada pašvaldību slēgs uz vienu gadu.

Kalendārs skrīveriešiem

Noteikta Skrīveru 2016. gada kalendāra pārdošanas cena – 3 eiro. Šogad kalendāru rotā skrīverieša Jāņa Austriņa fotogrāfijas, kurās redzami Skrīveri visos gadalaikos, tāpat tajā ir informācija par šajā gadā Skrīveru novadā plānotajiem kultūras un sporta pasākumiem. Kalendāru var iegādāties Skrīveru novada domē.

“Vizbuļus” vēl nepārdos

Sakarā ar to, ka zemes vienība “Vizbuļi” ir iznomāta LLU aģentūrai „Zemkopības zinātniskais institūts” lauksaimnieciskās darbības veikšanai un nomnieks zemi ir aparis, Skrīveru novada dome vienbalsīgi nolēma atlikt jautājuma izskatīšanu par nekustamā īpašuma “Vizbuļi” atsavināšanu  un izsoles izsludināšanu.

Pagarinās apsaimniekošanas līgumus

Uz laiku līdz 2016. gada 1. jūlijam Skrīveru novada dome pagarinās ar SIA “Skrīveru saimnieks” noslēgtos līgumus par dzīvojamā fonda apsaimniekošanu un par ūdens un kanalizācijas pakalpojumu sniegšanu, kuru termiņš beidzas 2015. gada 31. decembrī. Izveidota arī komisija, kurai uzdots izvērtēt deleģēto uzdevumu izpildes kvalitāti atbilstoši līgumā noteiktajiem kvalitātes kritērijiem un sagatavot jaunu līgumu projektus. Komisijā darbosies deputāti un domes darbinieki: Jānis Brokāns, Udo Pērsis, Deniss Vigovskis, Andris Zālītis, Līga Kāpostiņa, Gita Klinģerīte un Ansis Martinsons.

Vērtēs un gatavos pārdošanai

Izskatot Skrīveru novada domē saņemto Mednieku kluba “Skrīveri” iesniegumu par zemesgabala, kas atrodas Skrīveru novada “Mežārēs” un uz kura atrodas Mednieku klubam “Skrīveri” piederošas ēkas, pārdošanu, Skrīveru novada dome nolēma uzdot zemes lietu speciālistei veikt nepieciešamās darbības, lai sagatavotu pārdošanai šo pašvaldībai piederošo zemes vienību, kas sastāv no 0,51 ha liela zemesgabala. Nekustamā īpašuma nosacītās cenas noteikšanai pieaicinās sertificētu vērtētāju.

Noteiks termiņu lēmumu izpildei

Lai nodrošinātu savlaicīgu apstiprinātā budžeta līdzekļu apgūšanu un domes pieņemto lēmumu izpildi, Skrīveru novada dome ārkārtas sēdē nolēma uzdot juriskonsultei līdz Finanšu un tautsaimniecības komitejas janvāra sēdei sagatavot saistošo noteikumu “Skrīveru novada pašvaldības nolikums” grozījumu projektu, nolikumā iekļaujot punktus par to, ka domes lēmumā jānosaka veicamo pasākumu un aktivitāšu izpildes termiņš un atbildīgā persona. Deputātiem līdz 14. janvārim bija jāiesniedz savi priekšlikumi par nepieciešamajiem grozījumiem nolikumā. Atbildīgā persona par lēmuma izpildi ir juriskonsulte Līga Kāpostiņa.

Līgums ar būvvaldi

Lai Skrīveru novada administratīvajā teritorijā nodrošinātu būvniecības procesa tiesiskumu, nolemts deleģēt Kokneses novada pašvaldībai veikt pašvaldības būvvaldes funkcijas Skrīveru novada administratīvajā teritorijā. Deleģēšanas līgumu slēgs uz pusgadu, un Kokneses apvienotās pašvaldību būvvaldes uzturēšanā skrīverieši piedalīsies ar 3993,50 eiro līdzfinansējumu. Tāpat būvvaldes pārstāvi nolemts uzaicināt uz Skrīveru novada domes sēdi martā.