Šogad Skrīveru novada budžets apstiprināts agrāk, un kopumā skaitļi izskatās labi – atzīst Skrīveru novada domes priekšsēdētājs Andris Zālītis. Viņš komentē:

– Kā katru gadu, budžets ir sastādīts piesardzīgi, neplānojot neizdarāmus darbus. Jāsaprot, ka šogad budžetā nosacīti vairāk līdzekļu paredzējām prioritātēm. No iepriekšējā gada bija ietaupīti līdzekļi, jo visu pērn ieplānoto nepaveicām, līdz ar to naudas bija vairāk.

Lielākais gandarījums ir par to, ka šogad esam plānojuši paveikt vairāk nekā pērn, un lielākās naudas summas tērēsim nopietniem darbiem. Vispirms iestāžu pārvietošanai, šo darbu esam iecerējuši šogad pabeigt. Jumta projekts internāta ēkai tiks pabeigts martā. Jāvienojas ar iestāžu vadītājiem par telpu izvietojumu perspektīvā. Par to ceram spriest jau marta domes sēdē. Uz ēku, kurā darbojas skolas internāts, pārcelsies mūzikas un mākslas skola, bet jāsaglabā arī skolas internāts. Šis ir pareizākais šo iestāžu pārvietošanas risinājums arī no drošības viedokļa, turklāt bērni zināšanas papildina daļā tādu telpās, kuras ir grūti akreditēt. Protams, nevaram paredzēt, ka ar to naudu, kura ierakstīta budžetā, mums pietiks, taču esam domājuši, ka nākotnē varētu ņemt arī aizdevumu.

Līdz reāliem stadiona pārbūves darbiem šogad varbūt vēl netiksim, taču tiks veikti visi priekšdarbi šajā jomā. Jūlijā stadionam būs gatavs tehniskais projekts, tad raudzīsimies, cik mums ir finansējuma reāliem pārbūves darbiem. Vispirms plānojam pabeigt vienu darbu, tad ķersimies klāt nākamajam. Būvniecības cenas patlaban ir parastā situācijā, tās nav pārāk augstas, un mums tas ir izdevīgi.

Šogad mums varētu būt jāpieņem lēmums par kultūras nama siltināšanu. Ja oficiāli zinātu, kad būs izsludināta šī projekta pieteikšanās kārtā, viss būtu daudz vienkāršāk. Nepatīk tas, ka viss jādara steigā. Taču būsim projekta iesniegšanai gatavi vismaz tādā ziņā, ka kultūras nama ēkai būs jau gatavs siltuma audits. Tad arī plānosim tālākos darbus.

Ceļus turpinām uzturēt labā kārtībā, būtiskākais, ka centīsimies apstrādāt visas ielas ar pretputes līdzekli.

Šogad palielinātā arī minimālā alga, līdz ar to arī tas atsaucas uz budžetu.

No mūsu puses vairāk atkarīgs tas, lai budžets pildās, tiek nomaksāti nekustamā īpašuma un citi nodokļi. Centīsimies paveikt visu ieplānoto.

 

Arvis Upīts