18. februārī ārkārtas sēdē Skrīveru novada dome piedalījās nekustamā īpašuma Daugavas ielā 85A izsolē, kura notika interneta tiešsaistē. Šodien pašvaldība šo īpašumu arī iegādājās par 21 225 eiro, tur iecerēts vienuviet pārvietot vairākas pašvaldības iestādes.

Zemgales apgabaltiesas tiesu izpildītāji privātpersonai piederošo nekustamo īpašumu Skrīveros, Daugavas iela 85, izsolē piedāvāja jau otro reizi, pirmajā kārtā izsolē nepiedalījās neviens pretendents. Nekustamais īpašums sastāv no zemes gabala ar kopējo platību 1,1204 hektāri un skolas vecā internāta ēkas ar kopējo platību 519,5 kvadrātmetri. Nekustamais īpašums novērtēts par 12700 eiro.

Pēc ilgām pārdomām arī Skrīveru novada dome nolēma piedalīties izsolē, jo līdz šim situācija bija tāda, ka vidusskolas internāta ēka un zeme zem tās 0.19 ha platībā piederēja pašvaldībai, bet piebraucamais ceļš atradās uz privātīpašnieces zemes un pašvaldības bija ļoti svarīgi iegūt ciema centrā ēku un brīvu zemesgabalu. Dome nolēma piedalīties izsolē, un šorīt īpašumu arī nosolīja – par īpašuma iegādi dome maksās 21 225 eiro.

“Šis īpašums nepieciešamas pašvaldības funkciju nodrošināšanai,” skaidro Skrīveru novada domes priekšsēdētājs Andris Zālītis. “Iespējas izmantot šo ēku un zemesgabalu ir ļoti daudzveidīgas, esam iecerējuši šo ēku pašā Skrīveru centrā, Daugavas ielā 85 A, izmantot izglītības, kultūras un sociālajā jomā. Par konkrētiem ēkas un zemes izmantošanas mērķiem tuvākajā laikā vēl lems dome.”

Tā kā pašvaldība iecerējusi sakārtot vairākas savas iestādes, tad šī īpašuma iegāde Skrīveru novada domei bija ļoti nozīmīga. Tagad abas ēkas un zeme Daugavas ielā 85  un 85A piederēs Skrīveru novada domei.

 

Arvis Upīts