26. februārī Skrīveru novada PII “Sprīdītis” grupas “Rūķīši” četrgadīgie bērni gaidīja ciemos savus tētus.

Tētiem par godu bija sagatavots koncerts, kur bērni parādīja, ka katrs tētis ir ļoti, ļoti svarīgs. Koncertā izskanēja dziesmas un dzejoļi, kur tika cildinātas tēvu galvenās īpašības: drosme, spēks, izveicība, tēvu platie, stiprie pleci. Šajā dienā lepni par saviem tētiem bija visi bērni – kāds priecājās par tēta veiksmīgi grozā iemesto čiekuru, par mūzikas instrumenta spēli. Tēti veiksmīgi zīmēja mammas portretu un cīnījās dažādās sporta aktivitātēs.

Kad skolotājas lasīja bērnu stāstiņus “Mans tētis”, visērtākā vieta, kur apsēsties, bērniem likās tēta klēpis. Vēlāk daudzi atzinās: “Man patika sēdēt tētim opā!”

Beigās bērni kopā ar tētiem paveica dienas svarīgāko darbiņu – pagatavoja būrīšus putniņiem, kurus  pavasarī gaida atlidojam.

Sarunās bērni atzina, ka ļoti patika kopā ar tēti taisīt putnu būrīšus, sist naglas ar lielo āmuru. Bērniem patika kopā ar tēti iet rotaļā “Tēva nav mājās!”, “staigāt” ar tēta kājām, zīmēt mammu, kura zied. Meitenēm patika tēlot karsējmeitenes. Kāds zēns stāstīja: ”Man ļoti patika, kad visi tēti mani cēla pāri upei. Man bija bail, bet es nenokritu!” Tā tēti palīdzēja bērniem pārvarēt bailes.

Var domāt un spriest, kad svinēt Tēvu dienu – septembrī vai februārī, bet četrgadīgo bērnu grupa “Rūķīši” zina noteikti – svarīgi ir svētki, kopā būšana ar mīļiem cilvēkiem. Tās ir pozitīvas sajūtas, labas emocijas, prasme mācīties citam no cita, pārvarēt sevi, spēt ieklausīties un dzirdēt, jo visiem zināms – katrs tētis audzina nākamo tēti!

Paldies visiem tētiem, kas spēja atrast laiku būt svētkos kopā ar savu bērnu! Tas bija ļoti svarīgi!

 

Daina Dzerkale, grupas “Rūķīši” skolotāja