Konkursā Ghetto Faktors no 185 konkursantiem, kuri bija pieteikušies uz atlasi, ir izvēlēti 20 spēcīgākie. Viņu  vidū arī Dairis Zitāns no Skrīveriem.

Ghetto Faktors ir apvienības Ghetto Games un kluba FIRST Dacha rīkots dziedāšanas konkurss ar mērķi atrast personību ar vislielāko potenciālu dziedāšanā un attiecīgi šī projekta uzvarētājam vai uzvarētājai sniegt iespēju saistīt vai turpināt savu dzīvi ar profesionāla mūziķa karjeru un attīstīt dažādas ar mūziku saistītas prasmes.

Kopumā projektam pieteicās 185 jaunieši no visas Latvijas un divās atlases dienās viņiem bija iespēja uzstāties žūrijas priekšā un viņu sniegums tika novērtēts. Atlases 40 spēcīgāko dalībnieku uzstāšanās video tika publicēts, lai to varētu novērtēt arī skatītāji. Apkopojot gan žūrijas vērtējuma, gan interneta balsojuma rezultātus 20 dalībnieki turpinās piedalīties projektā un viņi uzstāsies otrajā atlases kārtā 18. martā klubā FIRST Dacha. Starp labākajiem ir arī skrīverietis Dairis Zitāns.

Dairis pēdējo gadu mācās mūzikas skolā, pašmācības ceļā iemācījās spēlēt ģitāru, ar kuru bieži vien uzstājas.

Visu atlases konkursu būs iespēja vērot arī tiešraidē pulksten 19.00 www.ghettofaktors.lv. 
Konkursantu sniegumu aizvērtā tipa koncetā vērtēs profesionāla žūrija, kurā būs mūziķi Justs Sirmais, Aminata Savadogo, Kristīne Prauliņa, Fantiq (Antons Semeņaks) un projekta producents Edgars Augstkalns.

Projekta galvenā balva ir savas dziesmas ieraksts profesionālā skaņu studijā, šīs dziesmas videoklipa filmēšana un uzstāšanās Ghetto Games rīkotajos pasākumos visas sezonas garumā.

Pirmais publiskais koncerts, kurā uzstāsies tikai desmit dalībnieki notiks 1. aprīlī.

Sveicam Dairi un vēlam veiksmi koncertā!

 

Arvis Upīts