Pirmajās Lieldienās mazie Skrīveru novada dziedātāji kopā ar vecākiem, radiem un draugiem pulcējās Skrīveru kultūras centrā uz mazo dziedātāju koncertu “Pavasara cīrulīši”. Vairāki “cīrulīši” 1. aprīlī piedalīsies starpnovadu mazo dziedātāju konkursā Jaunjelgavā.

Skrīveros konkurss pašiem mazākajiem dziedātājiem notiek jau piekto gadu, un šoreiz tajā tikās Skrīveru novada pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” un “Saulēni” bērni. Šoreiz bija deviņpadsmit priekšnesumi, mazos dziedātājus konkursam sagatavoja mūzikas skolotājas Linda Babre un Indra Grietena.

Mazie solisti iepriecināja skatītājus ar savām skanīgajām balstiņām. Drošākie dziedāja solo, skanēja arī dueti un kvarteti, bet koncerta noslēgumā visus ielīksmoja kopdziesma. Uz skatuves mazos dziedātājus pavadīja un iedrošināja fantastisks Lieldienu zaķis. Kā jau kārtīgam Lieldienu zaķim piedienas, viņam līdzi bija grozs ar dāvanām čaklajiem dziedātājiem.

1. aprīlī vairāki solisti dosies uz starpnovadu mazo dziedātāju konkursu “Cālis 2016” Jaunjelgavā. No pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” turp dosies Adele Babre (viņai ir 3 gadi), Agate Anufrijeva (5 gadi), Paula Germane (5 gadi) un Daija Krieviņa (6 gadi), viņu skolotāja ir Linda Babre.

No “Saulēniem” konkursā dziedās Gabriela Lisovska (5 gadi), Maikls Avotiņš(6 gadi) un Kristers Gobiņš (6 gadi), viņus konkursam sagatavoja skolotāja Indra Grietena.

 

Arvis Upīts