Novusa spēlētāji izspēlējuši pirmā pusgada trīs posmu spēles un spēcīgākie tikuši pie godam nopelnītā ceļojošā kausa.

Skolēnu grupā šoreiz atsaucība bija ļoti liela. Kopumā spēlēja 8 dalībnieki, otrajā posmā skolēnu grupā piedalījās septiņi spēlētāji, pirmajā – tikai divi.

Prieks par visjaunāko dalībnieku Emīlu G. (6gadi), kurš drosmīgi ar lielu uzņēmību slīpēja savas novusa spēļu prasmes. Savukārt Edgars O. (9 gadi) bija atbraucis pat no Pļaviņām, visi pārējie dalībnieki bija skrīverieši.

Trešajā posmā  3. vietu ieguva Lāsma R., otro – Roberts O., ar divu punktu starpību atpaliekot no pirmās vietas ieguvējas. Pārliecinošu pirmo vietu izcīnīja Sanija P. Lāsma un Sanija piedalījās visos trijos turnīra posmos.

Kopsavilkumā triju posmu rezultātos trešo vietu ieguva Lāsma R., otro vietu – Roberts O.  Pirmo vietu un ceļojošo kausu skolēnu grupā izcīnīja  Sanija P. Apsveicam!

Apsveicam arī visus pārējos skolēnu grupas novusa sacensību dalībniekus. Katrs dalībnieks saņēma piemiņas balvas.

Savukārt pieaugušo grupā bija sīva konkurence. Trešajā posmā piedalījās 16 dalībnieku, pārsvarā skrīverieši, taču atsaucīgi bija arī spēlētāji no Aizkraukles un Pļaviņām.

Pieaugušie spēlēja divās apakšgrupās, trīs stiprākie no katras apakšgrupas satikās finālā. Finālā 3. posmā spēlēja Ivars Strautnieks (Skrīveri), Valērijs Veļčinskis (Aizkraukle),  Vladimirs Glods (Pļaviņas), Andris Petrovičs, Jorens Glods un Andris Ječs (visi skrīverieši). Diezgan sīvā spēlē 3. vietu ieguva Ivars S., otro – Valērijš V., pirmo – Vladimirs G.

Kopsavilkumā pēc trīs posmu izspēles ceļojošo kausu pieaugušo grupā neieguva neviens, jo katram spēlētājam ir mainīgi rezultāti. Līdz ar to 2. un 3. vietau dalīja pastāvīgie spēlētāji Andris F. un Ivars S. Apsveicam!

Jāpiebilst, ka novusa spēlētāji ir palikuši daudz aktīvāki, īpaši skolēni.

Lai uzturētu novusa un šaha spēlētāju pieredzi, arī šogad plānots piedalīties Latvijas sporta veterānu (senioru) Pašvaldību 53. sporta spēlēs, kuras 21. maijā notiks Aizputē.

 

Zigrīda Sprukte