19. martā Aizkrauklē notikušajās pārnovadu uzņēmēju dienās īpašu un izcilu stendu iekārtoja arī skrīverieši. Savu veikumu tajā rādīja 11 novada uzņēmēju.

Tradicionālajās pārnovadu uzņēmēju dienās Aizkrauklē ik pavasari uzņēmējiem un amatniekiem ir iespēja iepazīstināt iedzīvotājus ar savām aktivitātēm, ražoto produkciju un sniegtajiem pakalpojumiem. Šajā pasākumā var atrast arī jaunus sadarbības partnerus, dibināt kontaktus un meklēt noieta tirgu.

Šo iespēju varēja izmantot arī Skrīveru novada uzņēmumi un amatnieki, veidojot kopēju novada stendu. Šoreiz tajā savu veikumu rādīja 11 uzņēmumi un amatnieki: Skrīveru tūrisma informācijas punkts, Skrīveru Pārtikas kombināts, SIA “Rozīne” (Skrīveru mājas saldējums), “Flora Aroma”, zemnieku saimniecība “Ragāres”, Gunārs Vīgants, “Divu māsu virtuve”, Sanita Prūse, Dace Koja, Astrīda Bergmane un Ieva Matisone.

Dāvina naudas koku

Skrīveru tūrisma informācijas punkts (TIP) piedāvāja bukletus par Skrīveriem un kaimiņu novadiem, par jaunākajiem Skrīveros skatāmajiem objektiem, piemēram, projektu “Māksla mākslā”, kurā vasaras sezonā dārzā rīkotajos svētkos var iepazīties ar mākslinieka Vigeo Saules gleznām. Tāpat tika piedāvāts Skrīveru pasākumu plāns, kas arī bija pieprasīts.

Tūrisma informācijas punkta vadītāja Daina Vancāne – Viļuma stāsta, ka jau otro gadu īpaši ieinteresētās personas dāvanā saņēma naudas koka sēklas. Tas ir koks, kura lapas, atraisoties rudenī no zara, spēcīgi smaržo pēc konfektēm.

“Patīkami, ka iepriekšējā gada sēklu ieguvēji pastāstīja, ka mazie “naudinieki” ir krietni saauguši un šogad tikšot izstādīti pastāvīgajā vietā dārzā,” stāsta Daina. “Tāpat bija daudz jautājumu par skolas salidojumu, kas Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā notiks 4. jūnijā. Centos atbildēt. Bija cilvēki, kuri vēlējās iegūt Skrīveru teiku grāmatu. Viņi aizpildīja, pēc viņu uzskatiem, diezgan sarežģītu krustvārdu mīklu un ieguva balvā grāmatu.”

Daina Vancāne – Viļuma uzskata, ka šādas pārnovadu uzņēmēju dienas noteikti ir lietderīgas. Pieredze, kontakti – tas noder ne tikai svētkos, bet rada krāšņāku ikdienu. “Man bija prieks par skrīveriešiem – kā allaž: smaidīgi, pacietīgi, laipni un sirsnīgi,” piebilsts Skrīveru TIP vadītāja.

Ar bērnības garšu

SIA “Skrīveru Pārtikas kombināts” īpašnieks Aigars Lūsis atklāj, ka uzņēmēju dienas bija lieliska iespēja iepazīstināt apmeklētājus ar uzņēmuma jaunajiem produktiem.

“Liela piekrišana bija mūsu jaunumam – Lielgotiņai ar rudzu maizi un arī leģendārajam Skrīveru Pārtikas kombināta saldumam – “Krējuma pagalei”, kuru piedāvājām degustēt un daudziem tā atsauca atmiņā bērnības garšu,” stāsta Aigars. “Interese bija arī par dzērvenēm pūdercukurā un “Gotiņmasu” burciņās, kuru mēs ražojam.” Uzņēmuma īpašnieks atklāj, ka apmeklētāji interesējušies arī par ekskursiju iespējām ražotnē un personalizētajām “Gotiņu” konfektēm.

“Pasākuma ieguvums ir iespēja par sevi pastāstīt un parādīt, jo tā patlaban ir vienīgā iespēja, izņemot sociālos tīklus, novada un tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem pavēstīt par saviem jaunumiem,” piebilst Aigars Lūsis.

Putnu mājas pašvaldībai un skolai

Skrīveriete Sanita Prūse izstādē piedalījās ar tepat Skrīveros audzētu lavandas produkciju – dažādiem aromātiskiem lavandu maisiņiem, lavandu miega brillēm, ekoloģiskā sojas vaska lavandu smaržām. Bija arī medus ar lavandu, ābolu un rabarberu ievārījumus ar lavandu.

Sanitas ģimene izstādē rādīja arī divu veidu putnu būrīšus – konstruktorus. Šis jaunums Skrīveros radīts tikai nesen, pārnovadu uzņēmēju dienā Aizkrauklē bija iespēja to parādīt.

“Lai mūsu Skrīveru putniņiem būtu jaunas mājvietas, visa ģimene nolēmām dāvāt būrīšus gan Skrīveru novada domei, gan A. Upīša Skrīveru vidusskolai, kurā mācās mūsu bērni Ričards un Patrīcija,” atklāj Sanita.

Laba ideja un izpildījums

Zemnieku saimniecība “Ragāres” piedāvāja aptuveni 20 veidu tējas, ātri pagatavojamās zupiņas un populārākās garšvielas. Saimniecības īpašnieks Jānis Vaivars stāsta, ka vispieprasītākais produkts bija “Zaļā sāls”. Viņš apmeklētājiem stāstīja arī par augu un bioloģiskās lauksaimniecības nozīmīgumu vides un cilvēka dzīvē.

“Pasākums, manuprāt, bija ļoti interesants,” atzīst Jānis Vaivars. “Bija ļoti daudzpusīgs produkcijas klāsts, šajā ziņā noteikti konkurētspējīgs ar Rīgas lielākajiem pasākumiem. Daudzās jauniešu aktivitātes arī likās ļoti vērtīgas un praktiskas. Laba gan ideja, gan izpildījums.”