19. martā senioru deju kopa “Aiva” svinēja savu 10 gadu jubileju. Šobrīd deju kopā esam 18 dejotājas vecumā no 55 līdz 84 gadiem.

Deju kopas “Aiva” vadītāja Maija Fedoruškina ar mums strādā jau no 2012. gada.

Pirms desmit gadiem deju grupu, kurā tika aicinātas dejot vecmāmiņas – dejotgribētājas, ierosināja nodibināt pensionāru biedrības priekšsēdētājs Jānis Īviņš. Viņš bija jau sameklējis deju skolotāju Inesi Eriņu, kura bija ar mieru darboties ar kundzītēm labākajos gados. Tā soli pa solim, plecu pie pleca – veidojās deja, kas nepaliek veca. Īviņa kungs ļoti atbalstīja dejotājas gan tērpu iegādē, gan pavadot uz koncertiem ārpus Skrīveriem.

Mūsu deju kopa ir piedalījusies dažādos ar deju saistītos pasākumos. Esam bijušas un dejojušas Tukumā, Sabilē, Kandavā, Durbē, Dzintaros, Daugavpilī, Aizkrauklē, Valkā, Lugažos, Rīgā, Siguldā, Ikšķilē, Jēkabpilī, Meirānos, Saldū, Rēzeknē, Garozā. Esam izbraukājušas Latviju krustām šķērsām. Protams, atbalstījām un piedalījāmies visos Skrīveru novada rīkotajos pasākumos.

Kā jau dzīvē notiek – viss plūst, viss mainās. Vienas dejotājas iet prom, citas nāk klāt. Bet ir četras meitenes, kuras “Aivā” dejo visus 10 gadus: Antonija Muižniece, Janīna Avdejeva, Aina Grabovska un Astrīda Celma.

Jubilejā dienu pirms Pūpolsvētdienas mūs bija ieradušies sveikt tuvi un tāli viesi. Ar trim mīļām dziesmiņām mūs sveica paši mazākie dziedātāji. Kultūras centra un Skrīveru novada domes ļaudis mums sadāvināja krāsainas dzijas, tas brīžiem, kad nedejojam, lai varam adīt zeķes un cimdus. Mūs sveica Pensionāru biedrības priekšsēdētāja un brīnišķīgās deju grupas: “Gāte”, “Vija”, “Saule”, “Aspazija”, “Astras” un “Magones” no Meirāniem. Mūsu pašu skrīverieši – atraktīvā deju grupa “Dzēse” un mūsu mīļās kora “Baltābele” vokālistes.

Kopā ar mums svētkus svinēja arī bijušās dejotājas. Kas tik mums netika! Pilni grozi vitamīniem, pilni klēpji puķēm, daudz mīļu vārdu, daudz jauku dziesmu un pāri visam dejas! Dejas, kuras mums par prieku un kā dāvanu dejoja šie brīnišķīgie cilvēki. No viņu sejām staroja mīlestība un dzīvesprieks!

Liels paldies visiem labajiem ļaudīm, kas mūs apciemoja, mūsu deju skolotājām I. Eriņai, L. Andersonei un M. Fedoruškinai. Paldies AS “Skrīveru saldumi” par dāvātajiem saldumiem.

Paldies visām mūsu grupas meitenēm, kuras radīja un izdzīvoja šos svētkus. Tā bija īsta dzīves svinēšana. Paldies!

Senioru deju kopas “Aiva” vārdā – Mārīte Saule