Pavasaris Skrīveru mūzikas un mākslas skolā ir iesācies ar patīkamiem notikumiem.

Katru gadu norisinās Latvijas izglītības iestāžu profesionālās ievirzes izglītības mākslas un dizaina jomas programmu audzēkņu valsts līmeņa konkurss. Šogad tas norisinājās  trīs kārtās. Pirmā kārta notika skolā, kur audzēkņi veidoja māla putnus, ievērojot dizaina principus. No mūsu skolas uz otro kārtu tika izvirzīti Franciskas Jermušas, Zanes Upmanes, Karlitas Ārītes, Liegas Krasovskas veidotie darbi, kuri tika atzinīgi novērtēti un izvirzīti trešajai kārtai.

Konkursa finālā piedalījās 68 skolu komandas, veicot konkursa uzdevumu – iedvesmojoties no Latvijā dzīvojoša putna, izdomāt un veidot maketu jaunietim  noderīgai dizaina lietai. Mūsu skolas komanda – Karlita Ārīte, Zane Upmane un Raina Pērse – veiksmīgi tika galā ar šo uzdevumu un ieguva augstu vērtējumu – atzinību. Audzēkņus konkursam sagatavoja skolotāja Velga Klints, bet keramikas apstrādi veica skolotāja Velda Miziša.

Janvāra sākumā tiks izsludināts starpnovadu logo konkurss skolēnu Dziesmu un deju dienai Jaunjelgavā. Arī mūsu audzēknes Zane Upmane, Liega Krasovska, Karlita Ārīte un Raina Pērse izveidoja savus logo par tēmu “Man stāstīja Daugaviņ’ ”. Konkursā piedalījās 46 autoru darbi no Aizkraukles, Jaunjelgavas un esam priecīgi, ka Rainas Pērses darbs tika atzīts par vislabāko un tiks izmantots svētku noformējumā. Arī Liegas Krasovskas veidotais logo ieguva Atzinības rakstu. Audzēknes konkursam sagatavoja datorgrafikas skolotāja Inga Melne.

Esam priecīgi un gandarīti par paveikto šajā mācību gadā, kas dod iedvesmu tikpat radoši strādāt arī turpmāk.

 

Inga Melne