12. maijā pulksten 19.00 Skrīveru kultūras centrā skanēs “Rumbas kvarteta” koncerts.

Par grupu:

“Rumbas Kvartets” piedāvā jaunāko koncertprogrammu “Jaunības atmiņās”, tajā ietverta arī jaunā albuma “Cita dziesma” prezentācija.

“Rumbas Kvartets” ir cēlies no skaistās Kurzemes, Kuldīgas. 2013. gada maijā kopā sanāca četri Kuldīgas vīri ar domu pamuzicēt vienā pasākumā, bet viss izvērtās daudz plašāk un nu jau “Rumbas Kvartets” piedalījies daudzos saviesīgos pasākumos.

“Rumbas Kvartets” vēlas popularizēt dzīvo instrumentu mūziku, kas dod iespēju muzicēt arī bez pastiprinošām iekārtām, kā to darīja mūziķi pagājušā gadsimta 20-ajos un 30-ajos gados, kā arī neļaut aizmirst vecās ziņģes un galda dziesmas. Dziedot un izpildot šīs dziesmas, nekas netiek samākslots, jo mūziķu sastāvs tiecas uz to, lai saglabātu veco skanējumu. Pašlaik “Rumbas Kvartets” sastāvam ir aptuveni 100 savulaik zaļumballēs spēlēto melodiju, tai skaitā galda dziesmas, kuras aktīvi tiek spēlētas arī ikvienā mūsdienu zaļumballē. Cilvēkiem patīk.

Vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuri ir piedzīvojuši kara laiku, parasti ir cits redzējums, dažiem acīs sariešas pat asaras, tātad šī dziesma izraisa patīkamas atmiņas un emociju uzplūdus no pagātnes, varbūt atsauc atmiņā pirmo deju, pirmo mīlestību, vai pat kāzu valsi.

“Rumbas Kvartets” ir izdevis albumu ”Kur esi Tu” ar brīvvalsts laika populārākajām zaļumballes melodijām, kuras tiks atskaņotas koncerta otrajā daļā – deju vakarā. Pēc gada ir izdots otrais albums ”Cita dziesma”. Šajā albumā ir iekļautas dziesmas no vecajām dziesmu kladēm, kā arī Arta Šim­per­maņa sarak­stītā “Mīla atgriezīsies” un savu­laik Andreja Liht­en­berga dziedātā “Vakara dziesma”.

Ieejas biļetes cena: 4 eiro vai 3 eiro.