Skrīveru kultūras centrā 7. maijā notika vīru vokālā ansambļa Septem Viri no Beļģijas koncerts.

Vīru vokālais ansamblis Septem Viri no Flandrijas ir jau vairāk nekā ceturtdaļgadsimta garumā pārbaudīta a capella mūzikas vērtība. Savos neskaitāmajos koncertos Beļģijā un citur Eiropā viņi vienmēr ir tiekušies uz vienu mērķi: sniegt klausītājiem  lieliskus bezrūpīgas atpūtas mirkļus.

Grupas Septem Viri koncerti Latvijā noritēja saistībā ar Flandrijas un Latvijas divpusējās sadarbības 20. gadadienu un sadarbībā ar vokālo grupu Latvian Voices.

Par koncertu Skrīveros jāpasakās Latvian Voices dalībniecei Laurai Jēkabsonei, kura vairākus gadus bija sieviešu vokālā ansambļa “Akcents” mākslinieciskā vadītāja.

7. maijs vīru ansamblim bija brīva diena, un Laura piedāvāja koncertēt Skrīveros un apceļot mūsu apkārtni. Viesi no Beļģijas, tai skaitā ansambļa dalībnieki, viņu ģimenes locekļi, uzņēmēji, kopā vairāk nekā 40 cilvēki, paviesojās Koknesē, “Skrīveru mājas saldējumā” un “Skrīveru saldumos”, tikās ar pārstāvjiem no Skrīveru novada domes.

Paldies uzņēmumam “Skrīveru saldumi” un personīgi Dacei Vītoliņai par atsaucību, uzņemot viesus no Beļģijas!

Koncertā varējām baudīt estētisku, augsta līmeņa sniegumu astoņu izcilu mūziķu izpildījumā. Koncerta sākuma daļā dziedāja Skrīveru sieviešu vokālais ansamblis “Akcents” Katrīnas Jēkabsones vadībā, kas arī priecēja ar skaistu, niansētu skanējumu.  Prieks bija par kuplo koncerta apmeklētāju skaitu gan no Skrīveriem, gan tuvākajiem novadiem.

Pēc koncerta viesi baudīja vakariņas “Klidziņā”.

Ansambļa dalībnieki pateicās par iespēju viesoties Skrīveros, laipno uzņemšanu, vairākkārt teica, cik mums skaista Daugava, daba, un ka nākamgad ceļos uz Latviju atkal.

Vērtē vokālā ansambļa “Akcents” vadītāja Katrīna Jēkabsone:

“Brīnišķīgs koncerts un saviesīgs vakars bija kopā ar vīru ansambli Septem Viri no Beļģijas. Pateicoties Laurai Jēkabsonei, ansamblim “Akcents” bija gods sniegt muzikālu sveicienu, izpildot latviešu tautas dziesmas pirms koncerta un arī draudzības vakarā, uzzināt par viesu ansambļa dalībnieku ikdienu un muzicēšanas pieredzi.

Vīriešu ansamblis Septem Viri dzied vairāk kā 10 gadus un dziedāšana ir viņu hobijs. Mēģinājumi notiek vienu reizi nedēļā, māksliniekiem ir muzikālā izglītība, kas, protams, ir priekšrocība, apgūstot repertuāru.

Ansambļi viens otram veltīja dziesmas, un mēs kopā izspēlējām divas latviešu tautas rotaļas, kas bija aizraujoši un interesanti ciemiņiem. Mūziķi priecājās par Latvijas dabu, Daugavas ainavu un svaigo, pavasara smaržu pilno gaisu.”

 

Inga Kokaine