Māmiņu dienas koncerta izskaņā 11. maijā Skrīveru kultūras centrā skrīverieši sveica ilggadējo kultūras darbinieci Lidiju Ieriķi. Viņai 4. maijā Melngalvju namā tika pasniegta Atzinības krusta V šķira.

Izziņa. Atzinības krusts, kas dibināts 1710. gadā Liepājā, Latvijas Republikā nodibināts 1938. gadā par piemiņu Kurzemes un Zemgales hercogistes slavas laikiem un atjaunots ar Valsts apbalvojumu likumu 2004. gadā. Atzinības krusta devīze ir Pour les honnêtes gens – Godaprāta ļaudīm. Ar Atzinības krustu apbalvo par izcilu Tēvijas mīlestību un par sevišķiem nopelniem valsts, sabiedriskajā, kultūras, zinātnes, sporta un izglītības darbā.

Saņemot īpašo apbalvojumu, Lidiju Ieriķi vēlējās sveikt arī Skrīveru novada dome un Skrīveru kultūras centra darbinieki un pašdarbības kolektīvi. Viņi Lidiju Ieriķi, saņemot augsto apbalvojumu, vēlējās sveikt vietā, kura jau kopš 1957. gada ir viņas vienīgā darbavieta – Skrīveru kultūras centrā.

Mīļus sveicienus Lidijas kundze saņēma no dejotājiem, kuri viņu mīļi sauc par mammu. Mamma, kura visus – mazus uz lielus – uzklausa, samīļo. Pirms koncertiem bērni pulcējas pie Lidijas, jo tikai mamma vislabāk sapin bizes, sasien kakla lakatiņus un vienmēr ierāda pareizo pastalu siešanas metodi. Viņa allaž rūpējusies, lai uz skatuves dejotāji uzietu skaisti un lepni. Par šī rūpēm svētku reizē arī vismīļākais dejotāju paldies savai mammai!

Lidijas Ieriķes darbs visus šos gadus bijis skrīveriešiem pamanāms – skaisti noorganizēti kultūras pasākumi, sirdssiltuma  un mīlestības caurstrāvoti svētki. Par darbu un ieguldījumu Skrīveru izaugsmē Lidijas kundze pateicību saņēma arī no Skrīveru novada domes. “Lidijas kundzei  vienmēr piemitušas milzīgas darba spējas,” savā ieteikuma vēstulē  Triju Zvaigžņu ordeņa domei rakstīja skrīverieši. “Viņa vienmēr pratusi strādāt inovatīvi, lai arī cik smagi un sarežģīti bijuši laika grieži.” Kolēģi un Skrīveru novada dome arī ieteica Lidiju Ieriķi apbalvošanai.

Mīļus un sirsnīgus vārdus augstā apbalvojuma saņēmējai  veltīja gan kolēģi no Skrīveru kultūras centra, gan Skrīveru amatierteātra aktieri un citi kultūras ļaudis.

Lidija Ieriķe patlaban strādā Skrīveru kultūras centrā, veicot vienu no atbildīgākajiem un precīzākajiem pienākumiem – ir kasiere un mantzine.

Vēlreiz sveicam Lidiju Ieriķi ar augstā apbalvojuma saņemšanu! Jūsu darbs un rūpes nav atalgojamas ne ar kādām pasaules bagātībām! Paldies par to!

 

Arvis Upīts