Latvijas Veselības nedēļas 2016 izskaņā maija beigās arī skrīverieši atsaucās šīs aktivitātes norisei savā novadā. Liela atsaucība no komandu spēlētēju dalībnieku puses Skrīveru novada atklātās sporta spēles strītbolā un minifutbolā, kuras kooordinēja Guntis Rūze, un kura palīdzība un pieredze šajos turnīros ir vissvarīgākā.Savukārt biedrība „SPARTIETIS” nodrošināja “Spartieša stafetes” bērniem no 7-10 gadi un 11-14 gadi. Bērni ar lielu atsaucību uzņēma spēka, izturības un veiklības vingrinājumu stafetes – SPARTIEŠA mini baļķa celšana, SPARTIEŠA koferīšu nešana un SPARTIEŠA ūdens kanniņu turēšana uz laiku. Pārsvarā piedalās zēni, bet arī meitenes pamēģināja, vismaz noturēt taisnās rokās uz laiku mazās kanniņas.
Īpašs prieks par Skrīveru mazo minihandbolistu azartu šajās stafetēs, kur viņi guva labus rezultātus un ar tikpat labu noskaņojumu un uzvaras guva zēni otrajā dienā izspēlējot noslēdzošo Latvijas minihandbola čempionātu. Apsveicam!
Biedrība „SPARTIETIS” ir sporta un veselīga dzīvesveida aktīvistu domu biedru grupa, kas uztur un nodrošina spēka vingrinājumu stendu, radot iespēju sportisko aktivitāšu interesentiem izmēģināt savas spējas.
Ģimenes ar mazākiem bērniem kopā izmēģināja tunelīša noslēpumu un dažādu bumbu mešanas atjautību, arī uz laiku savākt divas dažādu krāsas bumbiņas. Mazajiem bija iespēja izvēlēties savas divas krāsas no dažādu krāsu bumbiņu kaudzes un salasīt šīs divas krāsas pēc iespējas ātrāk.
Pieaugušajie izmēģināja uz laiku (kurš visilgāk) apļot vingrošanas riņķus, visilgāk riņķi grieza Indra G.
Prieks par Posniju, Muižnieku, Lāču, Zeilīšu, Upīšu ģimenēm, kas vienmēr aktīvi sporto kopā ar savām atvasēm.
Latvijas Veselības nedēļas galvenais koordinators Latvijas Tautas sporta asociācija kopā ar CocaCola palīdzēja ar atspirdzinošiem dzērieniem, lai sportiskie dalībnieki veldzētu slāpes. Paldies!
Laipni gaidīti aktīvā dzīvesveida aktivitātēs turpmāk, būt tikpat atsaucīgiem un kopā ar saviem mazajiem sportotgribētājiem būt veselīga un sportiska dzīvesveida piekritējiem, kuriem rūp mūsu nākamo paaudžu sportiskums un sacensības gars.

Zigrīda Sprukte