Lai klientiem Aizkraukles, Skrīveru, Kokneses un Pļaviņu novadā nodrošinātu kvalitatīvu, nepārtrauktu un drošu elektroenerģijas piegādi, AS „Sadales tīkls” šogad novados realizēs 20 investīciju projektus, elektrotīkla atjaunošanā un uzlabošanā ieguldot vairāk nekā 1,5 miljonus eiro.

Kopumā novados šogad plānots atjaunot vidējā sprieguma elektrolīnijas 24 km garumā, zemsprieguma elektrolīnijas pārbūvēt par kabeļu līnijām 22 km garumā, rekonstruēt vai izbūvēt jaunas 30 transformatoru apakšstacijas un uzsākt četru jaunu sadales punktu izbūvi. Pēc elektrotīkla pārbūves elektroapgādes drošums un kvalitāte uzlabosies vairāk nekā 7 000 klientu.

Turpinot mērķtiecīgu darbu, lai uzlabotu elektroapgādes drošumu un kvalitāti, šogad Aizkraukles novadā AS “Sadales tīkls” realizēs 10 projektus, elektrotīkla attīstībā ieguldot vairāk nekā 688 tūkstošus eiro.

Īpaši nozīmīga Aizkraukles un Skrīveru novada iedzīvotāju elektroapgādes drošuma uzlabošanai būs četru jaunu sadales punktu izbūve, kuru izbūves laikā pilsētas elektrotīkls tiks atdalīts no lauku elektrotīkla, paaugstinot elektroapgādes drošumu vairāk nekā 4 400 klientiem Aizkrauklē un novadu teritorijā. Šo projektu laikā vidējā sprieguma elektrotīklā AS “Sadales tīkls” izbūvēs attālināti vadāmus jaudas slēdžus, kuru izbūve ļauj AS „Sadales tīkls” darbiniekiem ātrāk reaģēt un efektīvāk attālināti vadīt elektrotīklu, palielināt automātiski saņemtās informācijas plūsmu par aktuālo situāciju elektrotīklā un veikt pārslēgumus, samazinot elektroapgādes pārtraukuma laiku klientiem elektrotīkla bojājumu gadījumos un nodrošinot, ka bojājumu gadījumā atslēdzas tikai viens elektrolīnijas posms, bet ne visa elektrolīnija.

Lai uzlabotu elektroapgādi Skrīveru iedzīvotājiem, papildus sadales punktu izbūvei šogad Skrīveros AS “Sadales tīkls” veiks vidējā sprieguma elektrotīkla rekonstrukciju. Projekta ietvaros plānots veikt pilsētā esošās vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūvi par kabeļu līniju 3,1 km garumā, izbūvēt zemsprieguma kabeļu līniju 0,3 km garumā un rekonstruēt vai izbūvēt jaunas 3 transformatoru apakšstacijas. Skrīveru novada elektrotīkla attīstībā AS “Sadales tīkls” šogad kopumā plāno ieguldīt 178 tūkst. eiro.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu un drošu elektroenerģijas piegādi iedzīvotājiem visā Latvijā, šogad AS „Sadales tīkls” kopumā plāno atjaunot 950 km vidējā sprieguma elektrolīnijas, tajā skaitā vidējā sprieguma gaisvadu līniju pārbūvi par kabeļu līnijām plānots veikt 201 km garumā, atjaunot zemsprieguma elektrolīnijas 651 km garumā, kā arī rekonstruēt vai no jauna izbūvēt 505 transformatoru apakšstacijas.

 

Tatjana Smirnova, AS “Sadales tīkls” preses sekretāre