20. oktobrī, Leonīdu dienā, Skrīveru kultūras centrā pulksten 18.00 grāmatas “Skrīveru skolotājs Leonīds Antons. Gandrīz viss par Šefu!” atvēršana.
Izdevniecībā “J.L.V.” klajā laista Luānas Loinertes grāmata “Skrīveru skolotājs Leonīds Antons. Gandrīz viss par šefu”. Tā ir nozīmīgs vēstījums ne vien par ievērojamo Skrīveru vidusskolas pedagogu Leonīdu Antonu, bet arī par viņa dzimtu un laikabiedriem.

“Skrīveru vidusskolā ienāca jauns vīrietis. Mirkli viņš uzkavējās skolas gaitenī un tad, kā pilnībā pazīdams ēkas ne pārāk sarežģīto iekārtojumu, devās pa kāpnēm uz otro stāvu un apstājās pie durvīm ar uzrakstu “Direktors”.
Vēl nedaudz uzkavējies pie direktora kabineta durvīm, viņš droši pieklauvēja un izdzirdējis aicinājumu: “Ienāciet!”, atvēra durvis.
– Labdien! Esmu Leonīds Antons!”

Tā sākas stāsts, kurā meistarīgi savīti notikumi, kas risinājušies gandrīz gadsimta garumā. Antonu ģimenes uzplaukums pirmās brīvvalsts laikā, ciešanu ceļš tālajā Sibīrijā un atgriešanās mājās. Caur vienas dzimtas pārdzīvojumiem Luānai Loinertei izdevies parādīt visai Latvijai nozīmīgus vēsturiskus notikumus un to ietekmi uz cilvēku likteņiem. Darbā atspoguļots arī Leonīda Antona atstātais kultūrvēsturiskais mantojums. gan viņa ieguldījums iemīļotā rakstnieka Andreja Upīša piemiņas saglabāšanā, gan darbs apkārtējās vides vērtību izcelšanā.
Grāmata tapusi pateicoties Leonīda Antona māsas Rasmas Bodnieces, kā arī viņa skolēnu un kolēģu stāstījumam. Arī grāmatas noformējumā izmantoti fotomateriāli gan no Antonu ģimenes arhīva, gan skolotāja kolēģu saglabātie.

16.45 – autobuss no Skrīveru dzelzceļa stacijas uz Saules kapiem.
17.00 – atceres brīdis Leonīda Antona atdusas vietā Skrīveros, Saules kapos.
18.00 – tikšanās ar autori Luānu Loinerti, izdevniecības “Jumava” pārstāvjiem un Leonīda tuviniekiem.
Pasākuma laikā būs iespējams arī iegādāties grāmatu.