26.novembrī, Kārļa Kažociņa Madlienas mūzikas un mākslas skolā, notika V Akordeonistu ansambļu un kameransambļu konkurss.

Šajā konkursā piedalījās kolektīvi no visas Latvijas – Valkas, Liepājas, Ludzas, Lielvārdes, Limbažiem, Siguldas, Rīgas un citām pilsētām. Konkursa repertuārs bija daudzveidīgs – polifonā mūzika, dažādu tautu komponistu oriģināldarbi un ļoti daudz skaņdarbu pārlikumu vai aranžējumu.
Konkursa dalībnieki varēja klausīties akordeonu duetus, trio, kvintetus un dažāda sastāva kameransambļus.
Mūsu audzēkņi piedalījās Kameransambļu grupā, iegūstot Diplomu par II vietu. Kameransambļa dalībnieces Diāna Katiņa (akordeons), Patrīcija Pļenkova (flauta), Sanija Petroviča (klavieres), pedagogi Marita Karpa un Madara Ecētāja.
Kameransamblis izpildīja sarežģītu, konkursam atbilstošu repertuāru. Arī konkursa žūrija uzsvēra šāda repertuāra nozīmīgumu kolektīvās muzicēšanas pieredzes bagātināšanā.
Programmā skanēja James Fry “The Jolly Fry” un latviešu tautas dziesma “Tumša” Maritas Karpas apdarē. Šo emocionāli bagāto un iespaidīgo tautas dziesmas apdari, kurā tika izmantots arī lietus, metalofons un vokāls, konkursa žūrija atzina par labāko skaņdarba apdari, apbalvojot mūsu akordeona spēles pedagogu Maritu Karpu ar diplomu.
Ieklausoties šī skaņdarba skanējumā un piedomājot par tautas dziesmas vārdiem – “Tumša nakte, zaļa zāle, laukā laidu kumeliņu…”, klausītāju pārņem spēcīgas emocijas. Domāju, ka radītā mūzikas noskaņa, nespēj atstāt vienaldzīgu nevienu. Arī pašiem izpildītājiem nākas rūpīgi ieklausīties, lai katra instrumenta skanējums salejas vienotā kopskaņā.

Marita Vaivode,
Skrīveru MMS direktores vietniece