Skrīveru kultūras centrā visu oktobra mēnesi  bija apskatāma mākslinieces Jolantas Ābeles gleznu izstāde – „Brīnišķais stāsts par pankūku zemi”. Izstādē varēja apskatīt arī citus šīs mākslinieces darbus.

3. novembrī notika tikšanās ar pašu mākslinieci Jolantu Ābeli, kura savu radošo darbību saistījusi ar Jēkabpils pusi.
Uz šo tikšanos varēja nākt ik viens, kuru „uzrunāja” mākslinieces stils un krāsu izjūta.
Lai tiktos personīgi ar mākslinieci, devāmies arī mēs, kopā ar mūsu skolas Vizuāli plastiskās mākslas audzēkņiem. Devāmies ar lielu interesi, lai ieklausītos mākslinieces stāstītajā un aplūkotu darbus.
Māksliniece gleznas papildinājusi ar spilgtiem komentāriem un gleznu aprakstiem.
Kā izteicās pati māksliniece, vārdi tik burvīgajiem komentāriem radušies pie kafijas krūzītes, raugoties pa logu, rīta agrumā.
Māksliniece pankūku cepšanas procesu pielīdzina tēlu meklēšanai mākoņos vai pat zīlēšanai kafijas biezumos: “PanKŪKĀS var meklēt laimi, eņģeļus, mīļotās acis, nezvērus… Lejot mīklu pannā, atliek vienīgi uzdot jautājumu un vēlmes piepildās.”
Gleznās redzamie personāži ir mīļie bērni, kuri radošajā darbībā mākslinieci pratuši piesaistīt realitātei. Viņiem dzirdējām mīlestības veltītus pateicības vārdus. Ģimene- tā ir lielākā vērtība.
Mākslinieci sveikt bija atnākuši pārstāvji no novada pašvaldības, kultūras centra un visi tie, kuri ar līdzi atnestajiem ziediem gribēja cieņā pateikties māksliniecei.
Mūsu audzēkņi uz brīdi iejutās – kā ir būt māksliniekam savā personālizstādē…
Devāmies prom bagātinājušies ar iespaidiem, radošām idejām un pārliecību, turpināt izglītoties.

Marita Vaivode,
Skrīveru MMS direktores vietniece