27.novembrī Skrīveru kultūras centrā bija ieradušies 23 šaha turnīra dalībnieki no Aizkraukles, Pļaviņām, Skrīveriem un Ogres, lai 80.turnīrā sacenstos par ceļojošajiem kausiem un godalgotajām vietām gada kopvērtējumā.

Sacensību gars un azarts valdīja kā skolēnu vidū, tā arī apvienotajā vispārējā, iesācēju un sieviešu grupā.
Skolēniem 12 dalībnieku konkurencē uzvarēja Aizkraukles novada vidusskolas 4.b klases skolniece Nikola Meistere. Savukārt, 2.vietu izcīnīja Pļaviņu novada ģimnāzijas 5.a klases skolēns Markuss Jablonskis, bet 3.vietu ieguva turnīra visjaunākais dalībnieks – Aizkraukles novada vidusskolas 1.m klases skolēns Nikita Aņenko. Atzinības rakstus saņēma pļaviņieši Endijs Lasmanis, Rainers Stoms, Daniels Pogodins, Elija Muceniece, Edgars Osipausks, Loreta Paļuga, Mārtiņš Lotuhovs, Alita Paļuga un aizkrauklietis Rudolfs Doncovs.
Sieviešu konkurencē 1.vietu izcīnīja skrīveriete Viktorija Kurpniece, aiz sevis atstājot aizkrauklieti Irinu Sokolu un pļaviņieti Anitu Seikovsku.
Vispārējā grupā pārliecinoši, uzvarot visus savus pretiniekus, pirmo vietu ieguva skrīverietis Imants Lūsis. Zaudējot tikai divus punktus, 2.vietu ieguva ogrēnietis Jānis Mesters, bet 3.vietā – skrīverietis Anatolijs Bičkovskis.
Iesācēju grupā labākais bija sērenietis Jānis Naglis, bet 2. un 3.vietu izcīnīja skrīverieši Normunds Bērziņš un Ilmārs Kalnietis.
Turnīra kopvērtējumā par vispārējās grupas uzvarētāju kļuva Imants Lūsis, jo viņš bija arī vairāku iepriekšējo šaha turnīru uzvarētājs. Lai noskaidrotu 2. un 3.vietas ieguvēju vispārējā grupā, bija nepieciešams papildmačs blicā ar apdomas laiku 5 minūtes, jo abiem šī turnīra dalībniekiem bija vienāds ieskaites punktu skaits. Blicā uzvarēja ogrēnietis Jānis Mesters, tādējādi iegūstot 2.vietu, bet 3.vieta – skrīverietim Anatolijam Bičkovskim.
Skolēnu grupā šī gada laikā labākais bija Aizkraukles novada vidusskolas 3.b klases skolēns  Lorens Dembovskis, bet 2. un 3.vietu ieguva Aizkraukles novada vidusskolas 1.m klases skolēns Nikita Aņenko un Pļaviņu novada ģimnāzijas 3.b klases skolēns Edgars Osipausks.
Sievietēm visvairāk ieskaites punktus ieguva skrīveriete Viktorija Kurpniece, līdz ar to, uzrādot labāko rezultātu. 2.vietā – aizkrauklietei Irinai Sokolai un 3.vieta – pļaviņietei Anitai Seikovskai.
Iesācēju grupā pirmais – skrīverietis Ilmārs Kalnietis, bet otrais – skrīverietis Atis Bičkovskis, aiz sevis atstājot arī skrīverieti Jāni Zemžānu.
Visi gada kopsavilkuma godalgoto vietu ieguvēji saņēma diplomus, kausus un pārsteiguma balvas no Skrīveru novada domes.

Anda Krauze