Ir noslēdzies gads un ir īstais mirklis, lai atskatītos uz 2016. gada labajiem darbiem,  paveikto savā un citu labā un novērtētu jau sasniegto. Gadu mija ir brīdis, rast spēkus Jaunajam gadam, lai spētu turpināt iesākto un ar divkāršu sparu mestos iekšā jaunos izaicinājumos. Arī uzsāktie treniņi “Skrīveru sieviešu veterānu komandā” ir īsts izaicinājums daudzām no mums.
“Skrīveru sieviešu veterānu handbola komandas” vēsture sākās 2015. gada vasarā, kad mūsu komandas entuziaste Sandra Ročāne uzrunāja skolotāju Helēnas un Andra Eģīšu, Alda Rakstiņa un Ritas Lielās bijušās audzēknes, kuras kādreiz skolas laikā spēlējušas handbolu.  Dažām no mums jau iepriekš bija radusies doma: “Nez ko es vēl spēju izdarīt handbolā? Cik labi būtu, kaut vai kādā vakarā, aiziet uz sporta zāli un paspēlēt handbolu, jeb kā mūsu skolas laikos sauca – “rokasbumbu”. Tā 2015. gada vasarā sapulcējās un sāka trenēties 14 meitenes ar mērķi piedalīties Latvijas Sporta veterānu spēlēs Bauskā, kur arī veiksmīgi ņēma dalību un pirmo reizi pieteica sevi kā “Skrīveru sieviešu handbola komanda”.
2016. gada laikā komandai piepulcējušās vēl jaunas dalībnieces un intensīvi trenējoties, trīs reizes nedēļā, 16.jūlijā startēja arī Aizkrauklē, Latvijas Sporta veterānu 53. sporta spēļu sacensībās, kur godam nesa Skrīveru vārdu un bija vienīgie Skrīveru novada pārstāvji šajās sacensībās. Sacensībās ieguvām rīkotāju simpātiju.
Komandas sasniegumi 2016. gada sezonā ir arī piedalīšanās pludmales handbolā, un kā mērķi, komanda sev izvirzījusi, kādreiz īstenot pludmales handbola sacensības arī Skrīveru novadā. Lai pilnveidotu savas prasmes un meistarību,  komanda, saskaņojot ar Lietuvas handbola  federāciju, 2016. gadā ir pieteikusi savu dalību veterānu atklātajā čempionātā Lietuvā un veiksmīgi piedalījusies jau četros čempionāta posmos augustā, septembrī, oktobrī un novembrī. Čempionāts turpinās un jau 2017. gadā komandai jārīko viens posms arī Latvijā! Liels paldies mūsu  komandas trenerei Ritai Lielajai, kura piekrita mūs trenēt un iemācīt mums mūsdienu handbola nianses. Īpašais paldies Skrīveru novada domei par atbalstu 2016.gadā – krekliņu finansēšanu un līdzekļu piešķiršanu
dalības maksai veterānu atklātajā čempionātā Lietuvā. Mūsu turpmākie mērķi ir iegūt pieredzi un pilnveidot meistarību handbolā, kā arī aktīvi nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm. Handbola tradīciju saglabāšana  Skrīveros un tieši sieviešu handbola pēctecība, jo Skrīveru novada vēsturē veterānu sieviešu handbola komanda nav bijusi. Ar savu piemēru vēlamies uzrunāt arī citas Skrīveru novada sievietes, uzdrīkstēties un  pievienoties mūsu pulciņam. Paldies Sandrai par ideju un uzdrīkstēšanos sapulcināt mūs! Gaidām jaunas dalībnieces, lai kopējos treniņos gūtu pozitīvu lādiņu, rūpētos par veselību un uzturētu sevi sportiskā formā.

Inita Panteļejeva