Mīļie Skrīveru novada skrējēji (īsāku un garāku distanču dalībnieki, esošie un no jauna saņēmušies) – nu jau tradicionāli dažāda ranga un distanču skrējieniem turpinās sagatavošanās 27. Lattelecom Rīgas maratonam.

Lai atbalstītu un radītu kopīgu komandas noskaņu, Skrīveru novada pašvaldība jau ceturto gadu aicina novada brīvā laika aktīvistus (deklarēti, dzīvo, mācās un strādā Skrīveros) – skrējējus pieteikt savu dalību  maratonā, lai veiktu vienotu pieteikumu un apmaksātu gan dalības maksu, gan aizvestu un atvestu skrējējus 14.maijā.

Lūdzu izteikt savu interesi arī vecākiem, kuru atvases ir gatavs startēt Rimi bērnu dienā un Ģimeņu skrējienā 13.maijā.

Lūdzu savu dalību (gan pastāvīgie skrējēji, gan no jauna gribošie skrējēji) pieteikt sniedzot par sevi šādu informāciju: dalībnieka vārds, uzvārds, dzimšanas dati, distance, krekliņa izmērs. Pieteikumus sūtīt uz e-pastu: zigrida.sprukte@skriveri.lv. Pieteikumus sūtīt līdz 31.03.2017.

Dalības maksā ietilpst trases nodrošināšana, dalībnieka numurs, laika kontroles čips, pārsteiguma balvas, ūdens un enerģijas punkti trasē, manu uzglabāšana startā/finišā, uzkodas finišā, piemiņas medaļa, kā arī trases infrastruktūras iekārtošana un norises nodrošināšana, satiksmes slēgšana, mūzika un DJ, rezultātu publicēšana, tiešraides u.c.

Interesenti var arī izvēlēties savu treniņu plānu.
Noderīga informācija arī šeit.

ADIDAS skriešanas skola

Arvien straujāk tuvojoties un iezīmējot 12.nedēļu sagatavošanās ciklu, Adidas skriešanas skola aicina uz zināšanu pilnveidi lekcijās 25.februārī. Kopā ar pieredzējušiem lektoriem skriešanas entuziasti metīsies iekšā praktiskajā un paskatīsies uz skriešanu no motivācijas, uztura, tehnikas un inventāra skatpunktiem. Neiztrūks arī pamatīgs iedvesmas lādiņš un virkne partneru piedāvājumu. Programmu un jaunāko informāciju no maratona partneriem iespējams skatīt šeit.

Paralēli lekcijām, visa pasākuma laikā, pie Adidas un Sportland varēsiet iepazīties ar jaunāko skriešanas apģērbu kolekciju, uzzināt par piemērota skriešanas inventāra īpašībām un veikt apavu testus ar video analīzi uz skrejceļa, lai piemeklētu sev atbilstošāko apavu pāri.

“VC4” laboratorija piedāvās bezmaksas fizioterapeita un tehniskā ortopēda konsultācijas, pēdas un stājas testus, teipošanas demonstrējumus un iespēju iepazīties ar Bauerfeind produktiem: sporta kompresijas zeķēm un speciālām zolēm.

Pie Isostar turpināsies balsošana par sev tīkamāko sporta dzēriena garšu. Visgardākā un visvairāk balsis ieguvusī garša būs pieejama Lattelecom Rīgas maratona trasēs maijā. Protams, arī viss jaunākais sporta uzturā enerģijas uzkrāšanai un uzņemšanai skrējiena laikā.

Pie pulsometrs.lv uzzināsiet visu aktuālāko pulsometru un skriešanas tehnoloģiju pasaulē.

Par vieglu uzkodu rūpēsies Rīgas Dzirnavnieks, bet slāpes veldzēt palīdzēs maratona oficiālais ūdens partneris Mangaļi.

Piesakies lekcijām šodien! Vieta: Radison Blu Hotel Latvija zāle Alfa
Laiks: 24.februāris 10.00-14.00. Ierašanās no 9.30. Vietu skaits ierobežots!!!

Svarīgi skrējēja veselībai – Veselības tests

Lai Lattelecom Rīgas maratonā varētu skriet ar smaidu un sadziedāties ar līdzjutēju koriem trases malā, aicinām padomāt par savu sagatavotību veikt jūsu izvēlēto distanci, nepieciešamības gadījumā samainot to uz īsāku, kā arī izejot “Veselības testu”.

“Veselības tests” izveidots ar mērķi, lai skrējējiem dotu iespēju mājas apstākļos novērtēt iespējamos veselības riskus un vajadzības gadījumā konsultēties ar ārstu. Ja kaut uz vienu no testa jautājumiem atbildat pozitīvi, iesakām pirms treniņu uzsākšanas vai starta izvēlētajā distancē konsultēties ar ārstu.

“Veselības testa” jautājumi ir sagatavoti sadarbībā ar Lattelecom Rīgas maratona oficiālo medicīnas partneri Veselības centra 4 grupas uzņēmumu Capital Clinic Riga, kā arī ar Latvijas Olimpiskās komitejas sporta medicīnas konsultantiem, Pasaules Veselības organizācijas Veselības konsultanti Ilzi Aizsilnieci, Lattelecom Rīgas maratona un Ironman.lv treneri Romānu Melderi, kā arī balstoties uz starptautisko maratonu pieredzi.

Ar “Veselības testu” iespējams iepazīties šeit.

Zigrīda Sprukte