Jau vairākus gadus sadarbībā ar organizāciju “Samaritan’s Purse” (Samāriešu soma) varam noorganizēt jauku pasākumu Skrīveru baptistu draudzes namā. Uz šo pasākumu tika aicināti 58 bērni.

Liels paldies jāsaka sociālajam dienestam, kurš uzaicināja vairākas ģimenes uz šiem svētkiem.

Pasākumu atklāja Jānis Pāvulēns, viņš ļoti vienkārši un sirsnīgi bērniem stāstīja, kas ir mīlestība. Pajautājot bērniem kā mīlestību iespējams izrādīt – dzirdējām vairākas atbildes, piemēram, palīdzot mammai mājas darbos, sakot jaukus vārdus un nestrīdoties.

Pēc uzrunas, bērniem un to vecākiem, bija iespēja noskatīties mazu uzvedumu, ko bija sagatavojuši svētdienas skolas lielie bērni. Uzdevums bija oriģināls ar to, ka lielās meitenes pašas ar svētdienas skolotājas mazu palīdzību visu bija izdomājušas.

Uzdevuma galvenā doma bija, ka reizēm, kad esam samulsuši un nesaprotam kā rīkoties tālāk, Dievs sutā mums gudrību, kā arī visus un palīdz arī tad, ja to nemaz neapzināmies…

Pēc uzvedumiem, visi tika aicināti uztaisīt neparastu lidmašīnu, interesanti bija tas, ka to nevajadzēja uzlocīt no papīra, kā ierasts gatavot lidmašīnas.

Šī lidmašīna tika gatavota no salmiņiem un papīra un galarezultātā, iepūšot salmiņā, lidmašīna aizlidoja. Kad katram sava lidmašīna bija gatava, kur nu bez sacensībām! Visi ļoti aktīvi pūta, lidmašīnas lidoja un visi našķojās ar saldumiem.

Pēc sacensībām ciemiņi tika aicināti atpakaļ zālē, kur pasākuma vadītājas paziņoja, ka ir uz Skrīveriem no Anglijas ir atbraucis pārsteigums.

Tika stāstīts, ka Anglijā daudzi bērni, kopā ar saviem vecākiem, gatavo kādu krāsainu dāvanu kasti, kurpju kastes lielumā un piepilda to ar zīmuļiem, krītiņiem, grāmatiņām, ziepītēm, zeķītēm un citām lietām, kas ikdienā noder ikvienam – tās noder gan priekam, gan rotaļām. Tad šīs dāvanas tiek nogādātas kristiešu organizācijā “Samaritan’s Purse”, kas šīs dāvanas sašķiro un izsūta pa vairāk nekā 100 pasaules valstīm. Šādas dāvaniņas ir atceļojušas arī uz Skrīveriem.

Kad tika noņemta sega, kas slēpa dāvanu kastes, bērnu acis sāka mirdzēt un liels prieks bija redzams to sejās un, kad ikkatrs tika pie dāvaniņas, bērnu vidū valdīja liela sajūsma. Vairākums bērnu uzreiz taisīja dāvaniņas vaļā, tas ir tāds prieks redzēt bērnu sejas, kas staro.

Ārkārtīgi jauki bija dzirdēt bērnu prieka izpausmes – dzirdēt kādu meiteni sakām: “Kā tie cilvēki, tur tālumā, zināja, ka mana mīļākā krāsa ir rozā!”, jo viņas dāvanu kastītē daudz kas bija rozā krāsā. Kāds puisis izteica pateicību par pasākumu: “Vau, nedomāju, ka būs tik interesants pasākums, paldies, ka uzaicinājāt.”

Runājoties vēlāk ar divu bērnu mammu, kas bija apmeklējuši šo pasākumu, mamma teica: “Paldies, par ļoti jauko pasākumu, paldies par skaistajām dāvaniņām, ļoti noderīgas lietas. Meitai tieši skolā zīmulīši bija izzīmēti un dāvaniņā bija zīmulīši”. Bērni aizejot mājās cilājuši visu ārā un tik teikuši patīk, tas patīk, tas patīk. Liels paldies visiem, kas noorganizēja šo pasākumu!

Jautājot Arta un Raivja mammai, kā puišiem paticis pasākums, mamma stāstīja, ka puiši bija sajūsmināti, viss esot paticis un katram esot dāvaniņā bijis tieši tas, ko viņi klusiņām sirsniņā esot vēlējušies, tas esot viņus ļoti pārsteidzis. Bērni visu vakaru esot spēlējuši jaunās spēles un mammai teikuši, ka arī vēlas kādu iepriecināt, kādam izdarīt ko labu. Liels paldies, ka tik jauks pasākums notiek arī Skrīveros, ka bērniem bija jaukiem notikumiem piepildīta brīvdiena.

Arī es, Līga Ondzule, saku lielu paldies visiem, kas palīdzēja, lai varētu notikt šie svētki!

Līga Ondzule