Pavasara sākumā, 10. martā Jelgavas 4. vidusskola sadarbībā ar Imanta Ziedoņa fondu “Viegli” un Jelgavas pilsētu pirmo reizi izsludina pieteikšanos apbalvojumam “Zemgales Laiks Ziedonim”. Apbalvojums tiks pasniegts piecās nominācijās: zinātnē, novadpētniecībā, tautsaimniecībā, jauniešiem un par dzīvi mākslā. Pieteikšanās līdz 10. aprīlim, taču laureāti tiks paziņoti krāšņā ceremonijā Jelgavas 4.vidusskolas koncertzālē 2.jūnijā.

“Iedvesmojoties no fonda “Viegli” rīkotā konkursa “Laiks Ziedonim” vēlējāmies atrast cilvēkus tepat, savā novadā – Zemgalē. Mums katram blakus ir daudz līdzcilvēku, kuri katru dienu ar saviem darbiem dara Latviju un Zemgali lielāku, lepnāku un stiprāku. Šie cilvēki ir kā spožas zvaigznes novada debess zvaigznājā, taču tām ir jāpalīdz iemirdzēties,” stāsta Jelgavas 4. vidusskolas konkursa organizatoru komanda.

Lai cildinātu šos cilvēkus pirmo reizi tiek izsludināts konkurss “Zemgales Laiks Ziedonim”, ko organizē Jelgavas 4. vidusskola sadarbībā ar Imanta Ziedoņa fondu “Viegli” un Jelgavas pilsētu. Konkursa mērķis ir apzināt un godināt personības no Zemgales novada, kas dzīvo ar mīlestību pret savu zemi, darbu un cilvēkiem, kā arī atbilst konkursa vērtībām – izcilībai, degsmei, sūtībai, stājai, veiksmei un savpatnībai, kā arī iedvesmo citus, mudinot līdzdarboties, sekot viņu idejām.

Organizatori aicina pieteikties un pieteikumus stāstu formātā iesūtīt no 10. marta līdz 10. aprīlim. Pieteikties vai tikt pieteikts var indivīds vai cilvēku grupa, kas ar izciliem sasniegumiem darbojas konkrētajā nozarē, iedvesmo un iesaista citus.

Stāstus izskatīs īpaša žūrija, kuras sastāvā būs fonda “Viegli” un Imanta Ziedoņa muzeja pārstāvji, autoritātes zinātnes, kultūras un izglītības jomā, pašvaldību pārstāvji, kas pieņems sarežģīto lēmumu, kurus piecus Zemgales novadniekus šogad godināt ceremonijā.

Apbalvošanas ceremonija notiks 2. jūnijā Jelgavas 4. vidusskolas koncertzālē. Tajā tiks godināti pieci Zemgales novada laureāti. Ceremonijā piedalīsies visu stāstu varoņi, fonda “Viegli”, Imanta Ziedoņa muzeja, pašvaldību pārstāvji, uzņēmēji, viesi un draugi, kas godinās un leposies ar šī gada novada laureātiem.

Stāstus par novadniekiem iespēja iesūtīt piecās nominācijās:

Apbalvojums zinātnē “Zemgales Taureņu uzbrukums”
Nominācijā apbalvojums tiks pasniegts cilvēkam, kas aktīvi nodarbojas ar pētniecību, zinātni, inovāciju izstrādi un to ieviešanu.

Apbalvojums novadpētniecībā “Zemgales Kedas”
Nominācijā apbalvojums tiks pasniegts cilvēkam par aizrautīgu un radošu darbu lokālu teritoriju un to kultūras tradīciju izpētē un attīstībā, tādejādi veicinot latviskumu un iesakņotību.

Apbalvojums tautsaimniecībā “Zemgales Zemi es mācos”
Tautsaimniecības nominācijā apbalvojums godinās cilvēku, kurš:

  • veic videi draudzīgu saimniekošanu;
  • attīsta tradicionālu vai inovatīvu biznesu;
  • izkopj vidi un Latvijas ainavu.

Apbalvojums bērniem un jauniešiem “Zemgales Rabarbers”
Nominācijā apbalvojums tiks jaunietim vecumā no 16 līdz 25 gadiem, kura dzīvē un darbībā izpaužas visas apbalvojuma vērtības.

Apbalvojums nominācijā dzīve mākslā “Zemgales Bize”
Nominācijā par dzīvi mākslā apbalvojums tiks pasniegts cilvēkam, kas aizrautīgi darbojas kādā no mākslas jomām, iesaistot un iedvesmojot citus.

Pieteikumus stāstu formātā iesūtīt līdz šī gada 10. aprīlim uz e-pastu zemgaleslaiksziedonim@gmail.com vai uz adresi Akmeņu iela 1, Jelgava, LV-3004, ar norādi “Zemgales Laiks Ziedonim”.

Pieteikumā obligāti norādīt pretendenta vārdu, uzvārdu, nodarbošanos, nomināciju un kontaktus, kā arī iesūtītāja kontaktinformāciju.

Bieži vien cilvēki aizmirst, ka viņu ikdienas darbs ir ļoti vērtīgs, iedvesmojošs un vajadzīgs, tāpēc mēs aicinām līdzcilvēkus, ģimenes, kaimiņus un citus palīdzēt šiem cilvēkiem un viņu darbiem parādīties!

Papildus informācijai:
Elizabete Pavlovska
“Zemgales Laiks Ziedonim” producente
Tālr.: 26295530, e-pasts: elizabete-pavlovska@inbox.lv