Katru gadu pasaulē un arī Latvijā 24. martā tiek atzīmēta Pasaules Tuberkulozes diena.

Neskatoties uz tuberkulozes samazinājumu, mediķi vērš uzmanību uz satraucošām problēmām, kuras novēro savā darba ikdienā – nereti pacienti vēršas pie ārsta novēloti, ar smagu, ielaistu slimību, patvaļīgi pārtrauc ārstēšanos, tādejādi apdraudot apkārtējos un pēc laika atgriežas ārstniecības iestādē smagā stāvoklī.

Arī šogad, lai pievērstu sabiedrības uzmanību jautājumiem, kuri ir saistīti ar tuberkulozi, laika posmā no 20. – 30. martam tiek organizētas dažādas aktivitātes gan Rīgā, gan arī citās Latvijas pilsētās.

Skrīveru novada pašvaldība informatīvi atbalsta un sadarbībā ar Skrīveru novada ģimeņu ārstu praksēm un Skrīveru Sociālo dienestu  aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību jautājumiem, kuri saistīti ar tuberkulozi.
Tuvāk sekot: Plaušu speciālistu kabinetu saraksts 2017, kur bezmaksas var veikt izmeklēšanu un konsultāciju par tuberkulozi.

Tāpat akcijas laikā darbosies informatīvais tālrunis 26626161, uz kuru zvanot darba dienās no 13. marta līdz 31. martam būs iespēja saņemt informāciju gan par konsultāciju norises laiku, gan par šo slimību – tuberkulozi.
24.martā pie Latvijas Sarkanā Krusta Veselības istabas Gaiziņa ielā 7, Rīgā laika posmā no 10:00-13:00 bezmaksas būs iespēja veikt plaušu rentgenu mobilā rentgena iekārtā.

Plaušu speciālistu kabinetu saraksts 2017

PASĀKUMU KALENDĀRS NO 20.-30. MARTAM

infografika_tb-page-001

Zigrīda Sprukte
Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla koordinatore Skrīveru novadā