Sagaidot valsts simtgadi un svinot valsts neatkarības atjaunošanu, 4. maijā pulksten 18.00 Skrīveru kultūras centrā notiks Baltā galdauta svētki.

Baltā galdauta svētki ieskandina Latvijas simtgades piecu gadu svinēšanas ciklu. Balts galdauts latviešiem jau vēsturiski ir simbols kopīga galda klāšanai un svinēšanai. Ap galdu ar savu cienastu pulcējas ģimene, draugi, kaimiņi, novada iedzīvotāji. Skrīveriešiem un viesiem tā būs iespēja kopā svinēt, atpūsties un lepoties ar savu novadu un valsti, kā arī sveikt Latviju svētkos.

Skrīveru Kultūras centra koncertēs tautas mākslas kolektīvi. Būs saklāts garais galds ar baltu galdautu, kur, ņemot līdzi groziņu ar savu cienastu, aicināts piedalīties ikviens skrīverietis. Kopā vārīsim un ēdīsim gardo svētku zupu. Aicinām Skrīveru uzņēmējus, iestādes, sabiedriskās organizācijas, ģimenes, domubiedru grupas uzvilkt savus baltos goda kreklus un nākt svinēt svētkus kopā. Blakus baltajam cienasta galdam būs “Vēlamo cienastu un dāvanu galds”, kur katrs – liels vai mazs interesents būs aicināts uzzīmēt savu cienastu un dāvanu Latvijai. Zīmēšanai krītiņi būs pieejami uz vietas, aicinām ņemt līdzi arī savus zīmēšanas piederumus.

Pēc koncerta kopā dziedāsim, dejosim un priecāsimies ar Skuju ģimeni no Kokneses.

Plkst. 20.00 Skrīveru Kultūras centrā tiks demonstrēta filma “Savējie sapratīs”. 60-tie. Sākums – latviešu rokmūzikas vēsturei veltītās dokumentālās triloģijas pirmā daļa. Tā ir filma, kas aicina mūs atsaukt atmiņā iemīļotās dziesmas, to autorus un izpildītājus. Pirmo reizi hronoloģiskā secībā apkopots un izstāstīts soli pa solim, kā aizsākās rokmūzikas vēsture Latvijā. Filmā labi parādīts padomju laika vēsturiskais fons – un visi atmiņu stāsti ir viegli, gaiši un brīžiem smieklīgi. Baltā galdauta svētki ir svinības Latvijas neatkarības atjaunošanai svinēsim tos ar gaišām domām, labiem nodomiem un kopīgiem darbiem!

Cerot uz labu laiku un skrīveriešu atsaucību, tiekamies Latvijas neatkarības atjaunošanas 27. gadadienas svinībās!

Sakarā ar neomulīgiem laika apstākļiem, Baltā galdauta svētki tiks svinēti Skrīveru Kultūras centrā!