Skrīveru novada kultūras centrā 7.maijā notika ceļojošo kausu izcīņas 82.turnīrs, uz kuru bija ieradušies dažādu vecuma grupu šahisti no Limbažiem, Pļaviņām, Aizkraukles un Skrīveriem. Nelielā dalībnieku skaita dēļ šahisti sacentās divās grupās – skolēnu un apvienotajā vispārējā, iesācēju un sieviešu grupā.

Pavasara sezonas noslēdzošajā turnīrā vispārīgajā grupā godalgotās vietas ieņēma skrīverieši. Imants Lūsis, uzvarot visus savus pretiniekus, izcīnīja 1.vietu, bet otro vietu ieguva Anatolijs Bičkovskis.

Sieviešu grupā uzvarētāja tika noskaidrota pēdējā kārtā, kuras laikā skrīverietei Viktorijai Kurpniecei izdevās iegūt pirmo vietu, nospēlējot neizšķirti pret pļaviņieti Andreju Reiznieku, kā rezultātā viņa ieguva par puspunktu vairāk par otrās vietas ieguvēju – pļaviņieti Anitu Seikovsku.

Iesācēju grupā izdevās uzvarēt pļaviņietim Andrejam Reizniekam, bet otro vietu izcīnīja skrīverietis Atis Bičkovskis.

Skolēniem, zaudējot tikai vienu partiju, uzvarēja Aizkraukles novada vidusskolas 4.b klases skolniece Nikola Meistere, kura ir regulāra šī turnīra dalībniece. Bet, lai noteiktu otro un trešo vietu, bija nepieciešams izmantot koeficientu, kas bija lielāks Pļaviņu novada ģimnāzijas 5.a klases skolēnam Markusam Jablonskim, un līdz ar to šoreiz trešā vieta – Aizkraukles novada vidusskolas 1.m klases skolēnam Ņikitam Aņenko. Atzinības rakstus saņēma Limbažu pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestādes “Spārīte” audzēknis Rihards Babris, Skrīveru novada Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 2.b klases skolēns Dāvids Meņšovs, Aizkraukles novada vidusskolas 2.m klases skolēns Emils Mirzojevs un Pļaviņu novada ģimnāzijas 3.b klases audzēknis Edgars Osipausks.
Visi šīs sezonas noslēguma posma šaha turnīra dalībnieki saņēma medaļas un suvenīrus.
Nākamais turnīrs Skrīveros notiks šī gada 15. oktobrī.

Sacensību tiesnese
Anda Krauze