Teātra studija “Rampa” dibināta 1973. gadā, un visus šos gadus kolektīvu vada režisore Ināra Čakste. Iestudēti tiek galvenokārt latviešu dramaturgu darbi. Šajos gados – arī trīs Andreja Upīša lugas: “Ziņģu Ješkas uzvara”, ‘”Sūnu ciema zēni” un “Atraitnes vīrs”. Pēdējos gados studijai ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar vairākiem muzejiem, to skaitā arī ar Andreja Upīša muzeju.

12. augustā plkst. 14.00 ar lugas ATRAITNES VĪRS brīvdabas izrādi teātra studijas “Rampa” kolektīvs viesosies Andreja Upīša memoriālmājas dārzā OLGAS DĀRZA SVĒTKOS, kas veltīti rakstnieka dzīvesbiedrei Olgai Upītei.

Literatūrzinātnieks Jānis Upītis atmiņās rakstīja: “No laukiem nākusī Olga kopš apprecēšanās pierada vienmēr būt sabiedrības acīs, vienalga, vai tie būtu Rīgas skolotāji, vai rakstnieki. Vasaras brīvlaikos Andrejs apkopa kokus un augļu dārzu, bet Olgas puķu dārzs ilgi palika prātā visiem Skrīveru mājiņas apmeklētājiem. Tajā pašā laikā Olga noņēma no Andreja pleciem visas saimnieciskās un lielā mērā arī sadzīviskās rūpes. Tāpēc varam sacīt, ka pie katra darba, ko Andrejs paveicis, ir klāt arī daļa viņa sievas nopelnu.”

Pēc izrādes muzeja izstāžu telpā tiks atklāta izstāde SAIMNIEČU ROKDARBI – MEŽĢĪNES. Arī šī izstāde ir veltījums mājas saimniecei Olgai, kas jaunībā Jaunjelgavā bija iemācījusies šūt un strādāt rokdarbus un turpmāk savu māju rotājusi ar pašas darinātiem gan izšūtiem, gan mežģīņu galdautiem un citiem rokdarbiem, kas redzami arī muzeja memoriālajā ekspozīcijā.

Izstādē būs apskatāmas 19. gs. beigās un 20. gs. sākumā darinātās mežģīnes no Aizkraukles Vēstures un mākslas muzeja krājuma.

Tuvāka informācija pa tālruni 29496725vai e-pastu skriveri@memorialiemuzeji.lv, kā arī http://www.memorialiemuzeji.lv un www.upisamuzejs.lv

Informāciju sagatavoja Inese Liepiņa,
Andreja Upīša memoriālā muzeja galvenā speciāliste