Šogad 30. augustā notika radošās darbnīcas Skrīveru baptistu draudzes namā. Tā jau ir izveidojusies, kā tradīcija, ka notiek šis pasākums. Mērķis ir kaut nedaudz bērnus vasarā nodarbināt, lai viņiem ir ko atcerēties, sadraudzēties, piedzīvot. Šogad bija īpaši padomāts par puišiem un pusaudžiem, jo varēja divās darbnīcās darboties ar āmuriem, pat darbnīcu vadītājas brīnījās, cik puiši bijuši mierīgi, pretī nerunājuši, visu sakārtoja aiz sevis, vienreizīgi kārtīgi bērni bijuši. Neviens neesot teicis, ka negrib neko darīt. Arī šogad bija piecas darbnīcas. Pirmā darbnīca bija „Gaismiņa bundžiņā” – tajā katram bērnam tika izsniegta bundžiņa pilna ar ledu un bērns varēja ar nagliņu un protams ar āmuru izsist mazus caurumiņus, ledus bija iekšā, lai nedeformētos bundža,  beigās sanāca pašam savs svečturītis.

Otrā darbnīca bija „Zīmogu darbnīca” te nu viņi varēja izpausties, un ar zīmogiem veidot zīmējumu, attēlu, zīmogi ar bija pieejami dažnedažādi, bija izgriezti no kartupeļiem, āboliem, izveidoti no šampaniešu korķiem. Darbiņi sanāca vienreizīgi skaisti, tos visi interesenti varēs aplūkot izstādē, kura būs sociālā dienesta foajē.

Trešā darbnīca bija „Našķu darbnīca”, kā viens puika mammai stāstīja, ka paticies, ka šogad neesot bijuši saldumi, ka bija hamburgeri. Arī našķu darbnīcas vadītāja, bija ļoti apmierināta, jo esot ļoti labi gājis, bija palīgā iepriekšējā gada palīgi, kas  jau esot labi sastrādājušās, viss ļoti raiti gājis. Bērniem ļoti garšojuši paštaisītie hamburgeri. Viena māmiņa bija ļoti priecīga, jo nākamajā dienā, kad bērni ciemojušies pie vecmāmiņas viņai mācījuši hamburgerus taisīt, esot uztaisījuši veselus trīs hamburgerus.

Ceturtā darbnīca bija „Nagliņu darbnīca”, tajā bērniem tika izsniegti krāsaini dēlīši, kas tumsā atspīd, ja ar lukturīti uzspīdina. Un protams daudz mazu nagliņu tika piešķirts, tad nu katrs veidoja no nagliņām, ko kāroja, kāds izsita ar nagliņām savu mājas numuru, cits vārdu, cits sirsniņu, vai ziedu, idejas bija ļoti daudz, ja kāds darbiņš, kas darbnīcās tiek uztaisīts reizēm tiek aizmirsts, tad dēlīši tika visi aiznesti mājās, neviens nevienu neaizmirsa. Un pēdējā darbnīca bija „Sporta aktivitātes”, kur bērni varēja piedalīties interesantās stafetēs, tās bija izdomātas tā, ka varēja piedalīties gan lieli un mazi un visiem bija interesanti. Kad sporta aktivitātes beidzās, kādi seši puiši, vēl ilgi darbojās tur un no tur esošajām lielajām kastēm un skoča veidoja štābiņu. Arī „Nagliņu naglošanas” darbnīca pēc pasākuma ilgi darbojās, kur tieši lielās meitenes, vēl cītīgi strādāja.

Kopā pasākumā piedalījās 59 bērni un 13 superīgi brīvprātīgie palīgi, bez kuriem šīs darbnīcas nevarētu notikties. Liels paldies Skrīveru pašvaldībai par finansiālo atbalstu, paldies SIA „ABC-JUMS” par piešķirto papīru un burtnīcām, kuras varējām kā balviņas izdalīt.

Pasākuma koordinatore: Līga Ondzule