Nesaktoties uz pilnīgi lietaino laiku, kad bija iecerēti tradicionālie Skrīveru Parka svētki septembra pirmajā sestdienā, tā ietvaros Joziens dendrārijā 2017 NOTIKA!

Laikam jau aktīvajiem brīvā laika sportotājiem laika apstākļi drīzāk ir kā izaicinājums – sevis motivēšanai, rakstura iezīme – pašdisciplinēšana un satikšanās ar tik pat drosmīgiem. Jo īstenībā ir jābūt gataviem arī lietainam laikam – nodrošināt ar maiņas sausām drēbēm un apaviem, termoss ar karstu tēju.

Vēl agri no rīta pārbaudot trases marķējumus, sākums jau mums visiem šķita stipri neskaidrs – kā veiksies? Vai vispār to vajag? Trase ar mainīgu segumu – grants ceļš, meža takas, lauku ceļš – zāle. Un tieši šajā dienā – viss slapjš gan no apakšas, gan no augšas!

Tātad trīs drosmīgie pieaugušie 11 km distanci paveica – dāmas – Angelika Panteļejeva (laiks 1:03:11) un Dace Mačuļska ( laiks 1:05:48) un kungs Jānis Korņilovs (laiks 1:01:00). Apsveicam! Liels paldies skrējēju ģimenēm par atbalstu!

Savukārt bērnu distancē 950 m parka teritorijā noskrēja 4 dalībnieki – Endijs U., Daniels B., Sanija V. un Laura L. (ar visātrāko laiku stipri slapjā trasē 4:49). Apsveicam! Liels paldies vecākiem par atbalstu!

Šogad Joziens vairāk kā izmēģinājums un droši, ka tāds arī paliks turpmāk – kross, jo vide šāda veida aktivitātēm mums ir dabiska bez īpaša uzlabojuma.

Paldies maniem brīvprātīgajiem palīgiem Angelikai ar ģimeni par trases marķēšanu.
Mūs atbalstīja Skrīveru dome, Latvijas valsts meži un radošā darbnīca RADADA.
Paldies!

Zigrīda Sprukte
Skrīveru KC tūrisma un sporta darba organizatore