19. oktobrī Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā kā jau katru gadu ap šo laiku norisinājās erudītu konkurss 5.-12. klasēm.

Sagatavotie jautājumi bija dažādi un nebūt nebija viegli. Pirmajā uzdevumā, ko sagatavojusi ģeogrāfijas skolotāja, tika uzdots nosaukt Latvijas pilsētas, pēc to raksturojošā fakta. Vai jūs zināt, kas ir Latvijas mazākā pilsēta? Tā ir Durbe.

Nākamā uzdevuma tēma – bioloģija. Vidusskolēniem tika pasniegts šūnas modelis, kurā jāatzīmē tās sastāvdaļas, bet pamatskolēniem tika uzdots nosaukt Skrīveru dendroloģiskajā parkā augošo koku sugas pēc to augļiem.

Trešajā uzdevumā pēc fotogrāfijām bija jānosauc Latvijas dabas un kultūras pieminekļi jeb ainavu dārgumi.

Pēdējais prāta mežģis bija krustvārdu mīkla par mūsu skolas kā ekoskolas šī gada tēmu – atkritumi.

Daži uzdevumi bija sarežģītāki nekā citi, tomēr pie visiem nācās palauzīt galvu un salikt prātus kopā, lai nonāktu pie pareizās atbildes.

Pamatskolas grupā negaidīti triumfēja 5.a klases komanda. Otro vietu ieņēma 8.b klase un trešo 8.a klases komanda.Vidusskolas grupā cīņas rezultāti nepavisam nebija pārsteidzoši, jo 1. vietu, kā allaž, ieguva 12.a klase, aiz viņiem sekoja 10.a klases komanda, kā otrie, un 11. klase ieņēma godpilno 3. vietu.

Kopumā pasākums noritēja jautri un atraktīvi līksmā gaisotnē, un visu komandu pārstāvji devās mājās apmierināti. Gaidīsim nākamās prātu sacensības jau pavasarī.

Agate Albekeite,
10.a klase