Pozitīvām emocijām piesātinātas 2 dienas izbaudīja konkursa „Par skaistu un sakoptu Skrīveru novadu” vērtēšanas komisija, kad devās apsekot privātmājas, lauku sētas, iestādes un daudzdzīvokļu mājas visā novada teritorijā. Apbraucot konkursam nominētos īpašumus, radās pārliecība, ka novadā dzīvo un saimnieko vienkārši, dāsni, bezgala strādīgi, sirsnīgi un pozitīvi domājoši ļaudis, kuriem piemīt arī veselīga humora izjūta. Vērtētāji centās būt maksimāli objektīvi un lielos vilcienos domstarpību arī nebija.

Vērtēšanas procesā komisija nonāca pie dažādām atziņām. Svarīgākā no tām, ka lielā mērā viss ir pašu rokās, kā mēs gribam dzīvot. Šīs vasaras mitrais laiks īpašā krāšņumā parādīja glīti koptos zālājus un ziedošo puķu podus.

Var tikai apbrīnot saimnieku izdomu un radošo pieeju sava īpašuma atpazīstamības veidošanā. Ir ielikts rūpīgs un neatlaidīgs ikdienas darbs vairāku gadu garumā. Interesanti arī tas, ka saimnieki nesūrojas par niekiem un nemeklē vainu ne cilvēkos, ne valdībā, ne laika apstākļos – viņi vienkārši dzīvo un vides sakārtošanu uzskata par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, kas dod gandarījumu pašiem un priecē tos, kuri iegriežas ciemos.

Komisija sirsnīgi pateicas visiem, kuri atsaucās konkursam, kā arī rosina turpmāk būt atsaucīgiem, atvērtiem un radošiem! Lai Jums darbs mijas ar skaistiem atpūtas brīžiem!

Konkursa „Par skaistu un sakoptu Skrīveru novadu” 2017.gada nominanti:
Skrīveru novada pašvaldības iestādes
Skrīveru novada daudzdzīvokļu mājas
Piekrastes iela 4
Kalna iela 25
Kalna iela 84
Kalna iela 90
Piekrastes iela 6
Dzelzceļnieku iela 27
Daugavas iela 113
Līči 10
“Jaunsilmices”
“Mentes”
“Indrāni”

Konkursa nominantu godināšana norisināsies 18.novembrī Skrīveru Kultūras centrā.

Konkursa komisijas vārdā
Sarmīte Jansone