Pagājuša gada nogalē, 29.decembrī, Sūnu takā pie Apaļā jeb Kalnmuižas ezera tika atklāta koka skulptūras, kas izveidotas projekta “A.Upīša darba „Sūnu ciema zēni” literārie tēli kokā – Skrīveriem raksturīgās lokālās savdabības un vēsturiskās kultūrtelpas unikalitāte” ietvaros.

Uz svinīgo notikumu bija pulcējušies lieli un mazi skrīverieši un Skrīveru viesi – Skrīveru novada domes priekšsēdētājs Andris Zālītis, Skrīveru Tūrisma informācijas centra vadītāja Daina Vancāne-Viļuma, LVM Vidusdaugavas reģiona meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Jānis Belickis, SIA “Betona dārzi” pārstāvis un Skrīveru novada pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” audzēkņi un pedagogi, kā arī Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas audzēkņi.

Projekts “A.Upīša darba „Sūnu ciema zēni” literārie tēli kokā – Skrīveriem raksturīgās lokālās savdabības un vēsturiskās kultūrtelpas unikalitāte” realizēts ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu – projekta realizācijas kopējās izmaksas sastāda 2937,04 euro, no tiem 1065,00 euro sastāda VKKF finansējums, savukārt Skrīveru novada pašvaldības līdzfinansējums sastāda 1872,04 euro.

Koka skulptūru izstrādes procesā Skrīveru novads sadarbojās Rīgas Mākslas un Mediju tehnikuma audzēkņiem un pasniedzējiem, lai kopīgiem spēkiem sūnciemiešu tēlus atveidotu kokā. Projekta “A.Upīša darba „Sūnu ciema zēni” literārie tēli kokā – Skrīveriem raksturīgās lokālās savdabības un vēsturiskās kultūrtelpas unikalitāte” ietvaros norisinājās arī kokgriešanas meistarklase, kas ļāva iepazīt darbu ar koku. Kopumā Sūnu takā tika uzstādītas desmit skulptūras ar “Sūnu ciema zēni” tēliem, kā arī taka papildināta ar koka zīmi, ar citātu no A.Upīša darba: “Vai tad mēs arī nevaram Sūnu Ciemu iztīrīt klaju un spodru?”.

Foto no pasākuma skatīt šeit.