Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā Likteņdārzā pulcējās konkursa “Latvijas lauki gadsimtu griežos” labāko darbu autori, viņu vidū arī  Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas (MMS) audzēkņi.

Pasākumā notika darbu izstādes un brošūras atklāšana, kā arī labāko darbu apbalvošana. Skrīveru MMS audzēkņi piedalījās šajā konkursā un ieguva balvas nominācijā “Latvijas lauku ainava”. Par labākajiem tika atzīts Alvīnes Bazules darbs “Jāņu vakars”, Leldes Upmanes darbs “Manas omes māja” un Danielas Bišofas gleznojums “Bērnības atmiņas”. Daniela saņēma arī Pateicības apliecinājumu no Likteņdārza.

Konkursa ideja bija akcentēt vērtības, ar kurām varam lepoties – lauku sētas skaistumu un unikalitāti, zemnieka darbu un tā attīstību cauri gadsimtiem, kā arī Latvijas lauku ainavas skaistumu. Konkursā piedalījās ap simts dažāda vecuma autori ar fotogrāfijām, gleznojumiem un grafikām. Darbus vērtēja izcilā latviešu māksliniece Džemma Skulme, Latvijas Zemnieku federācijas valdes priekšsēdētāja Agita Hauka, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, “Kokneses fonda” padomes priekšsēdētājs Vilis Vītols, biedrības “Līdere” valdes priekšsēdētāja Aiva Vīksne, žurnāliste Maija Strenča un žurnāla “Agrotops” redaktore Anita Pirktiņa.

Šobrīd 50 skaistāko “Latvijas Zemnieku federācijas” rīkotā konkursa “Latvijas lauki laikmetu griežos” darbu izstāde līdz jūnija sākumam apskatāma Kokneses Tūrisma informācijas centrā.

 

Inga Melne, Skrīveru MMS skolotāja