Pirms doties vasaras brīvdienās, 22. aprīlī Skrīveru kultūras centrā ieradās 12 dažādu paaudžu šahisti no Skrīveriem un Pļaviņām. Visi šahisti spēlēja riņķa turnīru ar apdomas laiku 15 minūtes katram dalībniekam.

Sievietes šajā turnīrā spēlēja kopā ar iesācēju un vispārējo vīriešu grupu. Labāko rezultātu šoreiz uzrādīja skrīveriete Viktorija Kurpniece, aiz sevis atstājot pļaviņieti Anitu Seikovsku, kura regulāri piedalās šajā turnīrā un arī atved līdzi savus audzēkņus.

Vispārējā grupā, apspēlējot visus savus pretiniekus un iegūstot maksimālo punktu skaitu, savu kārtējo jeb tradicionālo uzvaru izcīnīja skrīverietis Imants Lūsis. Otrajā vietā ierindojās pastāvīgs šī turnīra apmeklētājs skrīveritis Anatolijs Bičkovskis.

Iesācēju grupā, zaudējot tikai vienu partiju turnīra uzvarētājam, pirmo vietu ieguva pļaviņietis Andrejs Reiznieks, aiz sevis atstājot skrīverieti Ati Bičkovski. Savukārt trešajā vietā palika skrīverietis Jānis Zemžāns, kurš no otrās vietas ieguvēja atpalika tikai par puspunktu.

Skolēni katrs ar katru izspēlēja divas partijas un pirmo trīs godalgu ieguvēju noskaidrošana bija iespējama tikai pēc pēdējās kārtas, jo atsevišķiem dalībniekiem bija vienāds punktu skaits, un zaudējums pēdējā kārtā varēja izšķirt pirmo trīs vietu likteni. Tā kā pēdējā kārtā Pļaviņu novada ģimnāzijas 4.b klases audzēknis Edgars Osipausks uzvarēja abas partijas, tad viņš apsteidza savus pretiniekus par diviem punktiem un ieguva pirmo vietu. Nosakot otrās un trešās vietas ieguvējus, nācās ņemt vērā koeficientu, kas augstāks bija Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 4.a klases audzēknis Xian Long Yao, un līdz ar to trešo vietu ieguva Pļaviņu novada ģimnāzijas 3.b klases skolniece Elija Muciniece. Atzinības raksti par uzcītīgu cīņas sparu tika pasniegti Pļaviņu novada ģimnāzijas 2.b klases audzēknei Ērikai Madei Saliņai un 5.b klases skolēnam Edgaram Elgaram Bērziņam.

Anda Krauze,
sacensību tiesnese