26. maijā Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas sporta laukumā un sporta zālē noritēja Skrīveru novada atklātās sporta spēles strītbolā un minifutbolā, kuras organizē ar Skrīveru novada domes atbalstu.

Minifutbols notiek jau divpadsmito gadu pēc kārtas. Šogad turnīrs pulcēja sešas komandas: “Knapi novācāmies” (Skrīveri), “Remerhofas zēni” (Skrīveri), “No Štatiem” (Aizkraukle), “Līgatnes Zenit” (Līgatne), “Kāda Starpība” (Lielvārde), “FK Lēdmane” (Lēdmane). Komandas tika salozētas divās grupās pa trīs komandām.

A grupā noslēgumā uz pusfinālu pirmā nokļuva “Kāda starpība”, otrā – “Remerhofas zēni”. B grupā kā pirmie no grupas izkļuva “Knapi novācāmies”, bet otrie – “No Štatiem”. Turnīrs pēc grupas spēlēm beidzās komandām “Līgatnes Zenit” un “FK Lēdmane”, kas ieņēma pēdējās vietas savās grupās. Pirmajā pārī pusfinālā tikās abas vietējās komandas “Knapi novācāmies” un “Remerhofas zēni”, otrajā pārī sacentās “Kāda Starpība” un “No Štatiem”. Pirmajā pārī risinājās spraiga spēle, kurā uzvaru ar rezultātu 1:0 izcīnīja “Knapi novācāmies”. Otrajā pārī uzvaru ar 2:0 izcīnīja “Kāda starpība”. Spēlē par trešo vietu “Remerhofas zēni” piekāpās komandai “No Štatiem”. Finālā aizraujošā cīņā komanda “Kāda starpība” no Lielvārdes pēcspēles soda sitienos pārspēja mājiniekus “Knapi novācāmies”.

Starp spēlēm notika konkurss “Pendeles”, kurā piedalījās 8 komandas. Uzvarēja “Remerhofas zēni”, otrajā vietā “Līgatne”, trešajā – “Knapi novācāmies”.

Paralēli minifutbolam sporta zālē risinājās arī strītbola turnīrs, kurā startēja 7 komandas: “Aize” (Skrīveri/Aizkraukle), “Rīgas Seski” (Rīga), “Institūts” (Skrīveri), “Puķīša skola” (Aizkraukle), “Līgatne”, “Ķieģeļi” (Koknese) un “Vienalga” (Skrīveri). Tika izspēlēts viena apļa turnīrs.  Pēc visām nospēlētajām spēlēm trim komandām bija vienāds punktu skaits (11). Šajā gadījumā uzvarētājs bija tas, kuram bija labāka gūto/ielaisto punktu attiecība starp šīm trīs komandām. Šajā gadījumā par uzvarētājiem kļuva komanda “Rīgas Seski”, otrā vieta – “Aize”, trešā vieta mājiniekiem – “Vienalga”.

 

Sacensību galvenais tiesnesis Guntis Rūze saka paldies visām komandām, kas ieradās uz Skrīveru novada atklātajām sporta spēlēm. Visiem dalībniekiem bija jācīnās ne tikai ar pretinieku, bet arī ar lielo karstumu.

Tiekamies nākamgad, kad sporta spēles norisināsies 1. jūnijā!

Vairāk attēlu no sacensībām : https://bit.ly/2IUSVQB