Tuvojas XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē, no 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Skrīveru novads var lepoties ar 7 kolektīviem, kas piedalīsies svētkos Rīgā.

Kopā tie būs 126 kolektīvu dalībnieki no senioru sieviešu kora “Baltābele”, jauktā kora “Dīvaja”, vokālā ansambļa “Ferrovia”, deju kolektīva “Dzēse’’, jauniešu deju kolektīva ”Susuriņi”, tekstilstudijas “Putnukalns” un SMMS kapelas “Sateka”.

Svētki sāksies ar gājienu 1. jūlijā. Turp dosies visi kolektīvi. Mūsu novads gājienā ies sākumā, pie Vidzemes, kopā ar Aizkraukles apriņķa novadiem. Gājiena sākums pulksten 14.00.

Koris “Baltābele” 2.jūlijā plkst. 18.00 dziedās Esplanādē, koncertā “Margodama saule lēca.” Ansamblim “Ferrovia” 2. jūlijā būs ļoti atbildīga un godpilna uzstāšanās Mazajā ģildē vokālo ansambļu fināla konkursā. Turēsim īkšķus par mūsējiem, lai veicas un ir gandarījums par paveikto. 5.jūlijā plkst. 20.00 ansamblis uzstāsies Krievu drāmas teātrī koncertā “Laiku viju gredzenā.”

4. jūlijā plkst. 12.00; 13.00 un 14.00 studija “Putnukalns” demonstrēs savus krāšņos un oriģinālos tērpus Vērmanes dārzā un studijas darbus varēs aplūkot lietišķās mākslas izstādē “Radītprieks” no 29.06.-28.08. Rīgas Mākslas telpā.

6. jūlijā SMMS kapela “Sateka” spēlēs kapelu maratonā Svētku zaļumballe Vērmanes dārzā. Uzstāšanās laiks vēl tiks precizēts.

Abi deju kolektīvi Rīgā pavadīs visu nedēļu. Mēģinājumi Daugavas stadionā sāksies 3. jūlijā. Dejotājiem paredzētas trīs uzstāšanās deju lieluzvedumā “Māras zeme”: ģenerālmēģinājums 5. jūlijā, koncerti 6. un 7.  jūlijā pulksten 22.00.

Koris “Dīvaja” uz Rīgu dodas 4. jūlijā. 5. jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē sākas mēģinājumi koncertam “Zvaigžņu ceļā”. Ģenerālmēģinājums notiks 7. jūlijā, Noslēguma koncerts un sadziedāšanās nakts 8. jūlijā plkst. 20.00.

Turēsim īkšķus, lai Rīgā visiem kolektīviem veicas, lai ir labs laiks un visi dalībnieki atgriežas uzlādējušies ar pozitīvām emocijām nākamajiem pieciem gadiem.

Aicinām visus interesentus uz svētku pasākumiem. Svētkos plānoti 63 pasākumi: 21 maksas un 42 bezmaksas. Dziesmu un deju svētku programmu sīkāk var aplūkot mājaslapā www.dziesmusvētki.lv

Inga Kokaine,
svētku koordinatore Skrīveru novadā