Radošā darbnīca “Ģīmis”, kas tiek rīkota Skrīveru Baptistu draudzes namā, jau ir tradīcija. Šogad pasākums notika 1. augustā, un tajā piedalījās 69 bērni.

Lielu gandarījumu sniedza gatavošanās process – sākumā ir pati ideja, tad materiālu vākšana, projekta iesniegšana, komandas veidošana, vietas iekārtošana utt. Bija izveidotas piecas darbnīcas, katrā no tām bērni varēja radoši izpausties.
Pirmā bija puišu darbnīca – tajā no Daugavā izskalotiem kociņiem varēja izveidot seju, kociņus salīmēt ar karsto līmi, uzlīmēt acis, ausis, skropstas, bārdu, bērniem fantāzija lidoja, darbi sanāca burvīgi. Mums pretim lūkojās dažnedažādas sejas – dāmīgas, indiāņveidīgas, marsiešu, rūķīšu – visas nemaz nav iespējams noraksturot. Bērni bija tik ļoti aizņemti darbojoties, ka nebija pat laika sarunāties savā starpā.
Otrā darbnīca bija putuplasta glezniņu darināšana. Darbnīcas vadītāja Agrita atzina, ka bijis ļoti viegli strādāt, jo bērniem esot ļoti paticis un darbiņi sanāca ļoti skaisti. Pēc pasākuma daudzi mazie dalībnieki teica, ka tieši putuplasta darbnīca patikusi visvairāk.
Trešā bija atslēgas piekariņa mezglošana. Papildu laiku prasīja tas, ka mezglošana katram bija jāierāda. Tas nebija viegli, vadītāja Ilga brīnījās par puišiem, kas esot bijuši pat vairāki, kuriem parādījusi makramē mezglu siešanu, ātri apguvuši un darbiņu izdarījuši.
Ceturtā bija sporta stacija, kur varēja atvēsināties ar ūdeni šajā karstajā laikā, veicot dažnedažādas aktivitātes. Vienā stafetē, kur vajadzēja skriet ar milzīgiem zābakiem, mazākie dalībnieki lielajos zābakos esot “pazuduši”, bet cītīgi tika visiem līdzi un visu izdarīja. Divgadīgā Krišjāņa mamma jautāta, kā jūtas, atzina, ka labi un abi ir patīkami noguruši. Tiesa, mazais pēc darbnīcām vēl nemaz negribēja iet mājās un kopā ar lielajiem bērniem stāvēja rindā pie seju apgleznošanas.
Piektā bija našķu darbnīca, kurā no gardām lietām (vīnogas, melone, kazenes, plūmes, siers, burkāni, tomātiņi, gurķīši utt.) uz papīra šķīvja bija jāizveido seja, kad darbiņš bija gatavs, sejiņu varēja notiesāt. Našķu darbnīcas vadītāja Agnese priecājās, ka bērni esot bijuši atsaucīgi, puiši pat čaklāki par meitenēm.
Pēc pasākuma darbnīcu vadītājas atzina, ka ir gandarītas par paveikto un prieks, ka bērniem darbošanās patika.
Liels paldies jāsaka visām 13 vadītājām – Zandai, Agnesei, Dacei, Inetai, Agritai, Agitai, Daigai, Guntai, Ilgai, Antrai, Inesei, Evitai un Dženetai, par lielo darbu, ko viņas paveica šajās darbnīcās. Sirsnīgs paldies Aivaram Grīnbergam par darbnīcu atklāšanas uzrunu, mīļš paldies Ivetai Biķerniecei par atbalstu. Un milzīgs paldies Skrīveru novada domei par materiālo atbalstu. Paldies “Optimus” mēbelēm materiāliem – putuplastu un švammēm. Bez jums visiem, šis pasākums nebūtu izdevies.

Tiekamies nākamgad!
Līga Ondzule,
darbnīcu organizatore