Zemgales Plānošanas reģiona (ZPR) administrācija izsludina kultūras projektu jaunu pieteikumu pieņemšanu Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstītajā projektā „Zemgales Kultūras programma 2014″.

Projekta mērķis, līdzīgi kā iepriekšējos gados, ir sekmēt Zemgales specifisko kultūras vērtību saglabāšanu, popularizēšanu, attīstību un pieejamību. Mērķa sasniegšanai konkursa kārtībā tiks finansēti reģionālas un vietējas nozīmes projekti, kas paredz apzināt specifisko Zemgales materiālo un nemateriālo kultūrvēsturisko mantojumu, veicināt zemgaļu un sēļu kultūras daudzveidības saglabāšanu vienota Zemgales tēla veidošanā un attīstībā, atbalstīt mākslas jaunrades un pētniecības procesus kultūras jomā visā Zemgales reģionā, sekmēt reģiona līdzsvarotu attīstību kultūras nozarē.
Zemgales Kultūras programmas finansēšanai ar valsts akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” atbalstu šogad pavisam piešķirts 58 500 EUR. Iepriekšējā gadā tam bija paredzēts 40 000 latu.

Konkursā var piedalīties jebkura fiziska vai juridiska persona, kas piesaka projektu, lai sasniegtu Nolikumā izvirzītos mērķus, taču fiziskas personas var saņemt atbalstu tikai zinātniski pētnieciska, izglītojoša vai radoša darba veikšanai atbilstīgi Programmā izvirzītajiem mērķiem. Viena projekta maksimālais finansējums juridiskām personām nevar būt lielāks par 3 800 EUR, bet fiziskām personām – 1 200 EUR, ko piešķir kā honorāru. Projektu pieteikumi ZPR administrācijas birojā Jelgavā, Katoļu ielā 2b personīgi jāiesniedz līdz 2014. gada 23. aprīlim pulksten 17, vai jānosūta pa pastu ar noteikumu, ka pasta zīmogs ir piecas dienas pirms pieteikuma iesniegšanas beigu termiņa, tātad 18. aprīlis. Konkursā atbalstīto projektu ieviešana ilgs no 2014. gada 1. maija līdz 2014. gada 31. decembrim.

Zemgales Kultūras programmas 2014 projektu konkursa Nolikums un pieteikuma veidlapa meklējama interneta vietnes www.zemgale.lv sadaļā Kultūra, bet detalizēta informācija par prasībām pieteikumu sagatavošanā un iesniegšanā saņemama pie projekta koordinatores Ilvas Kalnājas pa tālruni 63084947, 28814226, vai rakstot E-pastā: ilva.kalnaja@zpr.gov.lv .