Dīvajā, Braslas un Maizītes satekā, aizvadītas ūdenstūrisma sacensības “Dīvaja 2014”, kurās šogad piedalījās 86 šī sportaveida entuziasti. Viņu vidū arī skrīverieši Ivars Garančs un Kaspars Rūķis, kas startēja piepūšamo laivu klasē un izcīnīja godpilno trešo vietu.

Sacensības “Dīvaja 2014” ir Latvijas čempionāta ūdenstūrismā pirmais posms. Skrīveru novada domes priekšsēdētājsAndris Zālītis videointervijā laikrakstam “Staburags” izteica īpašu prieku par to, ka šogad sacensības atkal notiek, jo pagājušajā gadā tās sniega un sala dēļ tika atceltas. Savukārt šogad bezsniega ziemas dēļ upē bija zems ūdenslīmenis, taču to palielināja vairāk nekā ikdienā atverot “Līču” ūdenskrātuves slūžas, par ko pateicīgi bija gan sportisti, gan organizatori, arī Skrīveru nvada dome. Tāpat Skrīveru novada domes priekšsēdētājs īpašu paldies saka Ivaram Garančam un Kasparam Rūķim, vienīgajiem Skrīveru novada pārstāvjiem šajās jau par tradīciju kļuvušajās sacensībās. Ivars tajās startē jau vairākus gadus, bet Kasparam tā bija debija Latvijas čempionātā.

Sacensībās piedalījās ūdenstūristi no Rīgas, Liepājas, Olaines, Valmieras un daudzām citām Latvijas vietām. Uz goda pjedestāla kāpa lielākoties rīdzinieki. Kā ierasts, sacensības rīkoja Olaines ūdenstūristi “Olaines pulciņš” kopā ar Olaines novada sporta centru, Skrīveru novada domi un SIA “Denvers Baltika”.

Video sižetu par sacensībām varat noskatīties šeit