Mākslinieces Vēsmas Vītolas un dziedātāja Sergeja Jēgera Labdarības fonda organizētajā tradicionālajā dāvināšanas akcijā „Es mazā ziedā lielu mīlestību nesu” Andreja Upīša Skrīveru vidusskola ieguvusi 36 mākslas priekšmetus – gleznas, grāmatas, fotogrāfijas, traukus un citas vērtīgas lietas, kas turpmāk rotās skolas telpas, un iespējams kļūs par iedvesmu jauniem radošiem darbiem, par kuru autoriem kļūs Skrīveru novada jaunā paaudze. Pasniedzot šo dāvinājumu Vēsma Vītola atzina, ka šī ir pirmā reize, kad tajā piedalās tik daudz vietējo mākslinieku. „Gadu gaitā izveidojusies noteikta mākslinieku grupa, kas atsaucas mūsu aicinājumam dāvināt savus darbus, taču šoreiz mums pievienojušies arī Skrīveru kultūras centra gleznošanas studijas „Dīva ART” dalībnieki. Skrīveri ir vieta, kur dzimuši un auguši daudzi šodien Latvijā zināmi un atzīti mākslinieki. Un prieks par to, ka šīs tradīcijas turpinās, jo šeit darbojas jaunā paaudze lielisku topošo mākslinieku.”

Dāvināšanas akcijā aktīvi iesaistījies arī “Rotary” klubs “Rīdzene”, kuru pasākumā Skrīveru vidusskolā pārstāvēja Mairita Solima. Viņa skolas vizuālās mākslas skolotājai Inārai Plakanei pasniedza vēl vienu dāvanu – gleznojumus uz zīda, kas uz Skrīveriem atceļojuši no Taizemes. Kluba „Rīdzene” pārstāvji tos saņēmuši dāvinājumā no kādas mākslinieces tiekoties ar Taizemes „Rotari” klubu, kur pastāstīja par šo dāvināšanas akciju.

Akcijā piedalījās un turpmāk A.Upīša Skrīveru vidusskolā varēs apskatīt Sergeja Jēgera, Vēsmas Vītolas, Jura Ģērmaņa, Mairitas Solimas, Taigas Kalvišķes, Ievsa Lapiņas, Jāņa Jansons, Jāņa Austriņa, Induļa Burkas, Krišjāņa Mežuļa, Valentīnas Lases, Aijas Ozoliņas, Ināras Plakanes, Zigrīdas Annuškānes, Antras Barkānes, Daces Kojas, Ludviga Bērziņa, Mudītes Kaličus, Baibas Dronkas, Tamāras Šīrantes, Ata Jakses un Inetas Simonovičas devumu.

Skrīveru novada domes priekšsēdētāja vietniece Sarmīte Jansone, atklājot šo pasākumu, pašvaldības vārdā pateicās fondam, māksliniekiem un pasākuma organizatoriem par brīnišķīgo dāvinājumu. Savukārt fonda pārstāvji sacīja paldies skolotājai Inārai Plakanei par lielo ieguldījumu dāvināšanas akcijas pasākuma sarīkošanu skolā. Paldies arī sadarbības partneriem – Skrīveru kultūras centram, Baibai Dronkai, Skrīveru novada domei, SIA „Skrīveru saldumi” un Dacei Vītoliņai, SIA „Meduslācis” un Ingunai Kronbergai, un Dacei Bondarei.