26. aprīlī gleznotājas no Skrīveru kultūras centra gleznošanas studijas „DĪVA Art” devās braucienā uz Alūksni. Brauciena mērķis bija aplūkot Alūksni, iepazīties un dibināt kontaktus ar Alūksnes māksliniekiem un popularizēt Skrīveru novadu!

Brauciena laikā mākslinieces apmeklēja Alūksnes mākslas skolu, kur bija apskatāma tekstilmākslas darbu izstāde. Skolas vadība mūs laipni uzņēma un izrādīja skolu. Mākslas skola bija fantastiska, ar telpu plašumu un iekārtojumu. Atliek vien cerēt un vēlēties, lai šāda skola būtu arī Skrīveru mākslas skolas bērniem.

Tālāk „Dīvas” dalībnieces devās uz Vides muzeju, kur apskatīja unikālo flurescento minerālu kolekciju. Kolekcija pārsteidza ar savu plašumu un krāsainību. Vienreizējas sajūtas redzēt tik daudz pusdārgakmeņus vienuviet. Pats muzeja saimnieks izrādīja kolekciju un demonstrēja flurescento minerālu varenību!

Alūksnes mākslas muzejā mākslinieces aplūkoja Laines Kainaize gleznu izstādi „Stāstiet viens otram”, Dinas Ābeles darbu izstādi „Tuvāk būt”. Un īpaši izveidotu mākslinieka istabu Leo KOKLEM.

Braucot mājup šoferis  izrādīja savu iniciatīvu un piedāvāja mūs ievest un aplūkot Cesvaines pili. Šobrīd Cesvaines pilī darbojas Cesvaines mūzikas un mākslas skola un Cesvaines muzejs.

Sakām lielu paldies Skrīveru novada domei un Skrīveru kultūras centram par atbalstu mūsu braucienam uz Alūksni.

„DĪVA Art” kolektīvs