Nacionālais skaļās lasīšanas reģionālais fināls

Skrīveru bērnu bibliotēka sadarbībā ar Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 6.a klasi un literatūras skolotāju Dainu Viļumu – Vancāni, piedalās Nacionālās skaļās lasīšanas sacensībā, kas šogad Latvijā notiek otro reizi. Arī mēs piedalāmies otro reizi.

Šogad katram skolēnam bija dotas 3 minūtes, kurās jāiepazīstina ar sevi, izvēlēto grāmatu, jānolasa neliels šīs grāmatas fragments, jāpamato, kāpēc ieteiktu arī citiem izlasīt šo grāmatu. Žūrija skolēnu uzstāšanās laikā vērtēja uzsvara lietošanu, lasīšanas tempu, balss atbilstību sižetam, vai veidojas acu kontakts ar auditoriju,  priekšnesuma saprotamību, fragmenta izvēli.

13.martā Kokneses Tūrisma centra izstāžu zālē notika Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības reģionālais fināls. Pasākuma organizētājs ir Kokneses pagasta bibliotēka. Šī pasākuma koordinātore – Antra Vasiļevska no Kokneses pagasta bibliotēkas.

Savā starpā sacentās Pļaviņu, Skrīveru, Kokneses , Jaunjelgavas un Aizkraukles novadu pirmās kārtas uzvarētāji , kas  cīnījās par iespēju 18. maijā pārstāvēt mūsu reģionu Nacionālajā finālā Gaismas pilī.

Mūsu bibliotēku pārstāvēja Ludvigs Bērziņš , kas lasīja Nila Geimena  grāmatu “Par laimi, piens”, Marks Anufrijevs , kas lasīja Maikla Bonda grāmatu “Lācītis Padingtons.” Toties Elīnu Vītoliņu bija pievarējis vīrus un šoreiz no dalības nācās atteikties.

Savukārt žūrijā bija Ilga Bruņeniece no Jaunjelgavas, Sandra Trakina no Skrīveriem, Ingrīda Grūbe no Kokneses, Antra Galiņa no Pļaviņām un Iveta Zemzariņa no Aizkraukles.

Šogad žūrijai bija ļoti grūts uzdevums izvērtēt pašu labāko,tas nebija viegli.

Tomēr izsverot visus par un pret žūrija nonāca pie kopsaucēja un uz lielo Latvijas finālu izvirzīja Agnesi Rebāni no Aizkraukles, kas bija izvēlējusies  Pamelas L. Treversas grāmatu “Mērija Popinsa.”

Sacensības mērķis ir pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām,  kā arī veicināt lasītprieku.

Lielu paldies vēlreiz gribu pateikt  mūsu dalībniekiem  Ludvigam, Markam , Elīnai , kā arī liels paldies skolotājai Dainai Viļumai- Vancānei par sadarbību un atsaucību.

Uz tikšanos atkal bibliotēkā – grāmatu pasaulē!

Skrīveru bērnu bibliotēkas vadītāja Sandra Trakina

Bildes no pasākuma var apskatīt ŠEIT.  Foto- Anita Šmite un D. Viļuma – Vancāne