8.jūnijā “RAXTU RAXTI” koncertēs Skrīveros

“RAXTU RAXTI” ir šobrīd Latvijā un arī daudzviet pasaulē labi pazīstama latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienība, kuras daiļradē sadzīvo tradīciju spēks ar mūsdienīgiem muzikāliem eksperimentiem, profesionālu un enerģijas pilnu skatuves sniegumu.
 Kolektīva patstāvīgo koncertgaitu debija notika 2014.gada rudenī, kad 18.novembrī koncertzālē “Rīga” grupa “Raxtu raxti” sniedza savu pirmo lielkoncertu.
Muzikālā apvienība “Raxtu raxti” radās kā grupas “Autobuss debesīs” blakusprojekts, uzsākot muzicēšanu kopā ar tautas mūzikas izpildītājiem. Sākumā kolektīva repertuāru galvenokārt veidoja Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikas skanējumā, bet vēlāk repertuārs tika papildināts arī ar citiem skaņdarbiem un latviešu tautasdziesmu versijām.
“Raxtu raxti” pamatsastāvā muzicē Kristīne Kārkle-Puriņa (balss, vijole, kokle), Marts Kristiāns Kalniņš (balss, harmoniums, tautsiņinstrumenti, oboja), Edgars Kārklis (balss, dūdas, akordeons, stabule), Kārlis Auzāns (čells, mandolīna, ģitāra, buzuki), Armands Treilihs (bass) un Artis Orubs (sitamie instrumenti). Bieži koncertos kolektīvam piebiedrojas arī citi pieaicināti mūziķi.

8. jūnijā plkst. 21.00 Skrīveru novada svētkos, vidusskolas stadionā, visi tiek aicināti baudīt īpašu emocionālu koncertu, kopā ar muzikālo apvienību “Raxtu Raxti”.