“Bērnu, jauniešu, vecāku žūrija 2017/2018” finišē
english language books on a white book shelf

Aizvadītajā nedēļā Skrīveru bērnu bibliotēkā norisinājās lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2017./2018” noslēguma pasākums. Vairāku mēnešu garumā žūrijas eksperti – dažāda vecuma bērni un pieaugušie – lasīja un vērtēja programmas grāmatu kolekcijā iekļautos latviešu autoru oriģināldarbus un ārzemju literatūras tulkojumus.

Esam aizvadījuši vēl vienu spraigu lasīšanas sezonu, iegūstot jaunas zināšanas, neaizmirstamas emocijas, lasot “Bērnu, jauniešu, vecāku žūrijas 2018” grāmatas.

2009. gadā mūsu bibliotēka atsaucās aicinājumam piedalīties šajā lasīšanas veicināšanas programmā. 2019. gads ir gads , kad mūsu Skrīveru bērnu bibliotēka šajā projektā piedalās jau 10 gadu. Esam lepni par saviem žūrijas ekspertiem.

9.martā čaklākie žūrijas eksperti no visas Latvijas devās uz Rīgu, lai piedalītos Lielajos lasīšanas svētkos, kuri tradicionāli notiek Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Programmas statistika liecina, ka 2018. gadā žūrijā un lasīšanas maratonā ir piedalījušies 17198 lasītāji 630 bibliotēkās. Svētkos tiek sumināti atzītāko grāmatu autori, ilustratori, tulkotāji, izdevēji un aktīvākie lasītāji.

Šajā gadā “Bērnu , jauniešu un vecāku žūrijas 2018 akcijas “ Vīrieši! Tēti! Lasītāji!” laimētāju sarakstā ir arī mūsu  Rimanta tētis Jānis, kas izlozes kārtā starp visiem Latvijas tētiem ,laimēja savai ģimenei  biļeti uz  Rīgas Motormuzeju.

Prieks par visiem mūsu “žūrijas” čaklajiem ekspertiem. Paldies tiem, kas bērnu, jauniešu, vecāku žūrijai ir uzticīgi visus šos gadus, un īpašs paldies jaunajiem grāmatu ekspertiem, kuri iesaistījās šajā akcijā pirmo reizi. Paldies vecākiem un vecvecākiem, kuri paši piedalās, vai arī atbalsta un mudina lasīt jauno paaudzi, tā ļaujot bērniem iepazīt lasīšanu kā aizraujošu nodarbi brīvajā laikā , kas savukārt  attīsta bērnos lasīt prieku.

Uz tikšanos “Bērnu, jauniešu, vecāku žūrijā 2019”!

Skrīveru bērnu bibliotēkas vadītāja Sandra Trakina