Dabas koncertzāle ieskandina Satekas

Ja viss tavs mūžs būtu tikai viena diena, ko tu šajā dienā izvēlētos darīt? Šādu jautājumu mums katram uzdeva Dabas koncertzāles radošā komanda.

Šis muzikālais projekts tiek rīkots jau kopš 2006. gada, katru gadu tiek izvēlēts viens īpašs varonis – šogad tā bija Viendienīte (Ephemera vulgata), šim kukainim dzīves mūžs ir viena diena, bet tie tāpat ir svarīga ekosistēmas daļa. Šis muzikālais uzvedums mums māca par dzīvesgājuma nozīmību, lai arī cik īss tas nebūtu. Koncerta laikā bija iespēja izsekot līdzi šī kukaiņa dzīves ciklam – ola, kāpurs, subimago, imago, ola. Dažādas muzikālās nianses, kompozīcijas struktūra, izcila režija, kas ietver arī dejas elementus radīja brīnišķīgu performanci.

Prieks, ka organizatori izteica vēlmi šo pasākumu veidot Skrīveru novadā – Satekās. Ne velti izvēlēta lokācija ūdens tuvumā, kur upes Maizīte uz Brasla satiekas, tieši tur arī dzīvo Viendienītes. Pirms koncerta katram bija iespēja darboties dabas izzinošās un radošās darbnīcās, lai vairāk iepazītu šo ūdens kukaini. Lai arī laika apstākļi nebija patīkamākie, cilvēki nenobijās no aukstuma un lietus, un bija ieradušies, lai baudītu šo pasākumu.

Dabas koncertzāli apmeklēja arī valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš jau no projekta pirmsākumiem ir atbalstījis šo ideju, 2006.gadā piekrītot kļūt par tā patronu.

Skrīveru novada domes priekšsēdētāja Andra Zālīša komentārs par Dabas kocertzāli: “Mums bija liels prieks uzņemt viesus, kuri mīl dabu pat tās mazākajā izpausmē – Viendienītē. Šis pasākums bija liels notikums Skrīveru novadā, gandarījums par to, ka varējām iesaistīties tā rīkošanā. Šis vēlreiz apliecināja, ka laime ir tepat Skrīveru novadā.”


Mūzikas autori: Andris Sējāns, Kaspars Tobis, Aigars Voitišķis, Anrijs Grinbers un Ingus Ulmanis.
Mūziķi – izpildītāji: Andris Sējāns (taustiņi, bass), Kaspars Tobis (taustiņi), Aigars Voitišķis (ģitāra), Anrijs Grinbergs (sitamie instrumenti) un Ingus Ulmanis (balss), Agnese Kanniņa (vijole), Raimonds Melderis (vijole), Ivars Brīnums (alts), Jānis Pauls (čells), Viktors Stankēvičs (kontrabass).
Dejotājas: Liene Grava (dejotāja, deju horeogrāfe), Anete Blaua (Pole dance).
Koncerta režisors: Roberts Rubīns.
Skatuves scenogrāfi:(Didzis Jaunzems un Arnis).
Gaismu režija: Oskars Timbars.
Koncerta skaņu režisori: Andris Ūze un Normunds Slava.