Turpinot stradīciju, arī šajā mācību gadā A.Upīša Skrīveru vidusskolas skolēni devās ciemos pie uzņēmējiem tepat Skrīveros. Lūk, atskats uz redzēto, dzirdēto un piedzīvoto!

Ieva Brenčeva, 8.b klase:

Uzņēmēju dienas ietvaros 8.b klase devās uz zemnieku saimniecību „Jaundimdāni”. Šie mājražotāji gatavo sieru un mājas saldējumu. No sākuma saimniece mums pastāstīja, kā top mājas siers un no kā to ražo. Uzzinājām, ka viņi gatavo 13 dažādus šī izstrādājuma veidus. Varējām arī tos nodegustēt. Tālāk devāmies uzzināt, kā top īsts mājas saldējums. Uzzinājām tā galvenās sastāvdaļas un redzējām ražošanas iekārtas. Varējām arī nogaršot saldējumus ar mellenēm, zemenēm, ērkšķogām un rabarberiem. Tie bija ļoti, ļoti, ļoti garšīgi! To atzina visi. Liels, mīļš paldies Solveigai Bušmeisterei par sirsnīgo un laipno uzņemšanu savā saimniecībā!

 

Daina Vancāne-Viļuma, 6.klases audzinātāja:

Sīkam lietutiņam smidzinot, sestās klases skolēni un viņu audzinātāja Uzņēmēju dienas ietvaros apmeklēja Skrīveru mājas saldējuma ražotni. Visi tikām sirsnīgi sagaidīti. Vispirms vārda dienā sveicām ar dziesmu un ziediem galveno saldējuma gatavotāju Dzidru Sotnieci. Saldējuma ceļu līdz gardēžiem izstāstīja tik sirsnīgā un atsaucīgā Lelde Sotniece, viņa parādīja filmiņu, kā saldējums kļūst par to īpašo un baudāmo prieku, no kura nevar atteikties neviens. Degustācijas pagāja gan smieklos, gan klusumā, kad ik pa brīdim atskanēja apmierinājuma :”Mmmm…” Jutāmies kā karaļi, gardēži un patiesa garduma novērtētāji.

 

Viktorija Matvejeva, 11.klase:

11. klase devās uz vienu no Skrīveru zināmākajām vietām – Klidziņu. Šis komplekss sastāv no četrām daļām- veikala/bistro, restorāna, konferenču zāles un viesnīcas. Vadītāja mums pastāstīja par katru no šiem objektiem, par sezonālajiem notikumiem un to, kā viņi strādā. Mums izrādīja numuriņus, kas viņiem ir pieejami dažādos veidos – vienguļamie, divguļamie, luksusa un hosteļa tipa numuri. Pabijām arī konferenču zālē, kas bija ļoti skaista. Kopumā visi bija apmierināti un es domāju, ka arī patīkami pārsteigti, ka mūsu pašmāju uzņēmums tā zeļ un plaukst.

 

Daiga Martinsone, 7.a klases audzinātāja:

7.a klase devās pie uzņēmēja un meistara kalēja A.Grīnberga. Darbs ir arī viņa hobijs, to kalējs pauda stundu garā nodarbībā, kurā gan demonstrēja metālkalšanas noslēpumus, gan arī deva iespēju katram pašam iemēģināt roku naglas izkalšanā. Pārsteidza, ka liesmas temperatūra, lai sakarsētu metālu, ir 2500 0C, tas nozīmē, ka darbs veicams īpaši uzmanīgi. Jāpieliek pamatīgs spēks un apmēram 30 minūšu laikā nagla ir gatava. Meistars izvēlējies interesantu diplomdarbu tēmu- izkalt mājas zīmi, kas ir svarīgs un nepieciešams simbols katrai īsta saimnieka mājai. Svečturi, kāpņu margas, vārti ir tas, ko meistars veido un piedāvā, kā arī māca pacietību un darba prieku.

 

Samanta Monta Galvanovska, 10.b klase:

10.b klase devās apskatīt Dāvida Zaķa vecāku uzņēmumu- suņu audzētavu Zak De Lux. Viņi nodarbojas ar dažādu sunīšu pārdošanu un audzēšanu jau 6 gadus. Šobrīd viņiem ir 12 suņi- mopši, Akitas-inu un bīgls. Sākumā mums Dāvida mamma nedaudz pastāstīja par viņu audzētavu un par sunīšu iegūtajiem rezultātiem izstādēs. Pēc tam mēs varējām rotaļāties un bildēties ar viņiem. Diena bija tiešām ļoti jauka un smiekliem bagāta. Visi, kuri vēlas apciemot sunīšus un uzzināt ko jaunu, droši var vērsties pie saimniekiem un sarunāt visu! Plašāku informāciju var iegūt mājaslapā zakpug.weebly.com

 

5.b klases skolēni:

Mēs ciemojāmies pie kalēja-metālapstrādes darbinieka Aivara Grīnberga. Skolēni tika iepazīstināti ar kalēja nepieciešamajiem instrumentiem un kā no idejas top gatavs darbs. Paši skolēni arī iesaistījās šajā procesā un ar kopīgiem spēkiem izkala naglu. Skolēni arī uzzināja to, ka šādu profesiju var apgūt Rīgas Amatniecības vidusskolā. Liels paldies A. Grīnbergam par interesanto stāstījumu, jo gala rezultātā aizmirsām pat iemūžināt mūsu vizīti fotogrāfijās.

 

Kristīne Kazakeviča, 8a klase:

8.a klases skolēni apmeklēja suņu audzētavu Skrīveros. Saimniece, Tatjana Zaķe, audzē aptuveni 12 suņus. No tiem 5 ir mopši. Mazie sunīši ir ļoti mīļi un draudzīgi. Vēl saimniecei ir medību suns. Tas ir ļoti ātrs un tā spalvas ir skaistās krāsās. Suņiem ir daudz dažādu medaļu un kausu. Visai klasei ļoti patika paspēlēties ar mazajiem dzīvnieciņiem.

Avots: www.auv.lv

Foto: Indulis Burka